L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 21 de juliol del 2016

El PP i PSOE volen que els expresidents formen part del Consell Jurídic Consultiu


El ple dels Corts Valencianes ha rebutjat una norma impulsada per Podemos per a canviar la llei d'Estatut dels expresidents de la Generalitat. L'objectiu era eliminar la possibilitat de ser membres nats del Consell Jurídic Consultiu, cosa que no s'ha aconseguit per l'oposició del PP i PSOE a aqueix punt.

Vuit mesos ha durat la tramitació de la proposició de llei on s'havien inclòs acords com revocar als expresidents en cas de sentència condemnatòria ferma, incompatibilitats per al càrrec o limitacions en els recursos a la disposició dels expresidents.

La llei ha sigut votada en contra per unanimitat, fins i tot pel proponent Podemos, en consierar que el text final no compleix les expectatives perquè gràcies al PP i al PSOE els expresidents seguiran com a membres del CJC (un punt que també rebutgen Compromís i Ciutadans) i tindran una oficina permanent .

Podemos ha lamentat que el text haja perdut la seua essència i l'oportunitat històrica d'acabar amb els privilegis" que el PP i el PSOE van imposar en el 2002 per als expresidents, com la "gran porta giratòria" de passar de la Presidència al Consell al Consell Jurídic Consultiu (CJC).

El PSOE ha rebutjat que el CJC siga una porta giratòria i afirma que si un expresident no té un altre salari no és "cap barbaritat" que estiga allí.

Compromís ha destacat que el rerefons és definir primer el paper dels expresidents i després veure si necessiten retribucions o mitjans.

El PP ha indicat que Podemos volia legislar sobre el "revengisme polític" mentre Ciutadans ha considerat que als expresidents no cal cercar-los una "jubilació encoberta".