L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 11 de juliol del 2016

La UCO (Guàrdia Civil) afirma que el PP de València fa finançar irregularment la campanya electoral del 2015.


Un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil afirma que el PP de la ciutat de València, liderat durant 24 anys per Rita Barberá, es va finançar il·legalment i fins i tot s'indica la presumpta existència d'un compte bancari creat amb la finalitat de finançar al partit en les campanyes electorals. L’UCO investiga el presumpte emblanquiment de quantitats petites de diners comès per 49 regidors i assessors del grup municipal del PP al consistori valencià. . 

El finançament irregular coincideix “amb els "arreglos" de concursos públics” investigats en el “Cas Taula” i amb les anotacions comptables realitzades per Maria del Carmen García-Fuster, la caixera del grup municipal popular, procedents de donacions anònimes.

L'informe conclou que els fets són constitutius d'una sèrie d'infraccions relacionades amb el finançament irregular del PP, algunes constitutives de delictes electorals relatius a les eleccions municipals de 2011 i 2015.

L'informe de la UCO, del 29 de juny, aportat a la causa del pitufeo aquesta setmana, revela que les sospites del presumpte finançament irregular han sigut confirmades pel exyonki dels diners, Marcos Benavent, que va exercir de “recaptador” de comissions o mossegades. Benavent hauria confirmat la “existència d'una caixa B del PP a València que es nodria de comissions en les adjudicacions il·legals a empreses adjudicatàries”.

El presumpte finançament irregular explica la “necessitat” del grup municipal de realitzar el presumpte blanqueig de diners en petites quantitats (pitufeo) comès en les municipals del 2015. I afig que “pràcticament la totalitat dels fons van ser utilitzats per a despeses de la campanya electoral del PP de València Ciutat”.

Els investigadors diuen que el PP de València va usar al grup municipal per a “camuflar despeses del partit (electorals o no)” com els 167.678 euros pagats a l'empresa Trasgos per la campanya electoral de 2011, que no es van declarar al Tribunal de Comptes.