L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 de juliol del 2016

NOTA OFICIAL DE L'AJUNTAMENT SOBRE L'INCENDI

Controlat l’incendi que afecta la muntanya de les Tres Creus de Tavernes

A hores d’ara els efectius d’emergències estan refredant les zones afectades de la muntanya de les Creus perquè no revife el foc.


El Centre de Coordinació d’Emergències ha declarat per controlat l’incendi a Tavernes al voltant de les 10:30 hores. A hores d’ara queden zones calentes que estan sent controlades pels efectius d’emergències, però ja s’han extingit els focus que quedaven.

L’incendi es va declarar ahir al voltant de les 21 hores a la muntanya de les Tres Creus i va obligar a mobilitzar tres unitats de bombers forestals, una de prevenció i un agent mediambiental.

Durant la nit han treballat diversos mitjans terrestres: 5 dotacions de bombers, la Policia Local, Protecció Civil, brigades forestals i Guàrdia Civil. Les flames s’han vist afavorides pel vent, la sequedat del terreny i les hores de la nit on els mitjans aeris no podien actuar.

Els primers mitjans aeris s'han enlairat a primera hora del matí per accelerar l’extinció del foc. El foc es va iniciar presumptament per una bengala i a hores d’ara hi ha una investigació oberta per a esclarir el fet. També s’han sumat brigades de la Conselleria i de la Diputació de València.

L’alcalde en funcions, Perfecto Benavent, ha manifestat que “Tavernes, dins de la gravetat, ha sigut afortunada perquè les flames no han afectat el nucli urbà, ni s’ha posat en perill la vida dels veïns. A més, haguérem pogut perdre tot el patrimoni natural de la muntanya de les Creus fins al Massalari, i no ha sigut així gràcies a la intervenció i les tasques dels equips d’emergències que han actuat amb professionalitat. Des de l’Ajuntament agraïm també la col·laboració de tots els voluntaris que han estat treballant fins ben entrada la matinada per evitar que el foc s’estenguera.”

Segons una primera estimació, s’han cremat al voltant de 20 hectàrees, però és difícil de calcular per la complexitat del terreny.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla, així com els alcaldes de poblacions veïnes s’han interessat per ajudar i desplegar els seus mitjans per apagar l’incendi.

2 comentaris:

Xelo ha dit...

Gracies a tots els que han treballat, ajudat i col.laborat en l'extinció de l'incendi de Tavernes; i que per la seua llavor han reduït en lo possible el dany produït. Tot el nostre reconeiximent i agraïment.

Anònim ha dit...

Si si la nostra gratitud a l'Ajuntament i diferents cosos de seguretat i emergències que una vegada més han demostrat la seua professionalitat. I al piroman que reba un càstig egemplar. Perquè ell ja no podrà deixaro com estava.