L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 27 de juliol del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Dos transformadors en la subestació no és duplicar la potencia de l'alta tensió


Un blog afí al PP ha reproduït una nota de prensa del GMValldigna i ha aprofitat per sumar-s’hi a les acusacions que fa l’entitat. Així, en el titular acusa també al govern de Compromís “de no fer cap al·legació a l’augment de potencia de l’alta tensió per Tavernes”

La nota de premsa del GMValldigna pren com a motiu l’autorització de la Generalitat a Iberdrola perquè instal·le dos transformadors en la subestació de Tavernes. El blog afí al PP el que fa és confondre les coses i mescla interessadament la línia d’alta tensió, aprovada pel seu govern entre el 2007 i el 2010, amb la subestació quan són coses molt diferents. 

La subestació va ser declarada d’utilitat pública el 29 de noviembre del 2010 per un govern del PP) i la duplicació de la línia d’alta tensió de 132 a 220 KV com hem dit, va ser aprovada entre els anys 2007-2010 també per un govern del PP. 

Tornant al tema principal: la Generalitat autoritza a que la subestació tinga dos transformadors per passar el corrent de 220 KV a 21’5 KV. Si ho pensem amb dos dits de front és una cosa lògica: no pot transformar 132 KV perquè, gràcies a l’aprovació del PP, ara li arriben 220 KV. 

La transformació segueix essent a 21’5 KV, la potencia de la línia que va de la subestació a Tavernes i ens subministra electricitat. En la ciutat, els transformadors que hi ha en molts punts del poble, li baixen el voltatge al de servei que tenim a les cases. 

En conclusió:
1: Es completament fals que la subestació augmente la potencia de l’alta tensió.
2. Tot el procés de duplicació de la potència es va aprovar i desenvolupar amb governs del PP. 

I arribats ací s’estareu preguntant: Va, però realment què passa? Doncs res de l’altre Món! Iberdrola adapta el transformador a la nova potencia i aprofita per instal·lar-ne un altre. Però, com es pot vore, no ha fet cap obra, ni és més gran l’edifici, ni tampoc ha augmentat la línia d’alta tensió. 

Potser fóra millor que el GMValldigna i el blog afi al PP s’haurien d’haver preguntat perquè instal·la dos transformadors en la subestació i si amb un no hi ha prou. I a partir d’ací les respostes són molt clares i diàfanes, simplement cal usar el trellat i el cervell, que per a alguna cosa està. 

Iberdrola ha pensat en el venidor i ho ha planificat per donar un servei millor i de qualitat a la població. I si un dia passa res greu, com si s’espatlla el transformador, pot usar el segon. Eixe segon també es pot usar en cas de necessitat per donar servei a altres ciutats si hi ha alguna catàstrofe natural (com va passar en la pantanà a Alzira), doncs no hem d’oblidar que Tavernes està unida dins de la maranya elèctrica amb moltes altres localitats. 

I una pregunta: ¿Poden estar hores i hores, per exemple 24, els comerços i indústries de Tavernes, i els veïns sense llum per una avaria greu en el transformador? I si en eixe temps s’ha d’anar a l’ambulatori i no els pogueren atendre per no tindre llum? Potser a ells, als autors d’aquestes publicacions, els semblaria bé però dubtem que els demés del poble pensen igual. 

Tindre dos transformadors, amb una potencia major del que cal per a les necessitats bàsiques de Tavernes, permet donar un servei de més qualitat. I això no té res a vore amb l’alta tensió. És tan senzill d’entendre… 

I un punt important: tenim en previsió a Tavernes instal·lacions noves com el sector industrial de l’estació, el sector 6 entrada platja, la nova depuradora, el sector 12 ja acabat i pendent de que comencen a obrar. Tot això implica una demanda d’energia, una transformació dels 220 KV a 21’5 KV per després retransformar a potència casolana. I totes eixes noves instal·lacions és previsible, almenys així s’ha dit, que hauran de prendre el fluid elèctric de la subestació de Tavernes. 

Ara queda clar perquè Iberdrola vol instal·lar dos transformadors. Simplement planificació, previsió, millor servei i no vore’s el dia de demà amenaçada amb demandes per una fallada en el servei d’hores. I això no té res a vore amb l’alta tensió. 

En un altre punt es diu que l’ampliació a dos transformadors “agreujaran les radiacions elf o de freqüències baixes, camps electromagnètics, seran molt mes elevades en tot el seu traçat, per tant mes perjudicials pels veïns de la Valldigna". No mereixen cap comentari. Pseudociència aplicada interessadament. 
Qualsevol que haja estudiat una mica de física sap que la força elèctrica disminueix amb la inversa del quadrat de la distància. És a dir a 2 metres de la línia la radiació electromagnètica és la quarta part de la que es nota a 1 metre. A 100 metres seria ja d’una deumil·lèsima de la 1 metre. No res de res… 

Eixes qualificacions parlen per si mateix. Només que si això fora veritat , ens haurem de preguntar que fem aguantant tots els transformadors de finques i edificis que hi ha per Tavernes que transformen els 21’5 KV de la subestació a potencies casolanes.

6 comentaris:

GMV ha dit...

Nosaltres no volem entrar en qüestions que no es del nostre interés, pero crec que no sabeu ni un Bloc ni el altre llegir, o cadascú veu el que vol.
En primer lloc no diguem res d'a legacions (encara que es avera agradar que s'averen fet).

"El que més ens preocupa és que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, on està situada el centre de transformació, segons l'orde no consta en el dit expedient cap resposta a l'informe, que segons la companyia Iberdrola va remetre el dia 28 de gener del 2014, sense haver rebut resposta per part del consistori valler".

Nosaltres no som tècnic en la materia, sols volem dir que en les manifestacions encontra de l'alta tensió, els regidors del Bloc anaven en primera linea i nosaltres tancant la manifestació, vosaltres fent fotos i les teniu. La pancarta que estava en el balco de l'ajuntament, la ficarem nosaltres i Miquel es va autoritzar a ficar-la, manava el PP.
Tots saben que en Iberdrola quant volen fer alguna cosa es negocia i sempre hi han negociacions, coses a canvi, ells quant volem alguna cosa sols fan que ficar-nos traves, pues , haver negociat alguna cosa al menys, no dir res, ni fer res es una falta interés o el que vosaltres vullgueu dir-li.

Paco Sales

Anònim ha dit...

L'Ajuntament hauria d'eliminar el niu de serps que té dins i no consentir mes de quatre coses en horari de treball. Eixe comentari esta fet des de casa o des del lloc de treball?

Ni amb Iberdrola ni amb la Generalitat, quan hi ha una declaració d'utilitat publica pel mig com té la subestació, es negocia res. I això alguns que treballen en l'Ajuntament ho haurien de saber. Eixes al·legacions o respostes sabem que no van a cap lloc. I potser siga millor no perdre el temps.

Però es igual que havera al·legat o no. Això es l'escusa per tirar contra Compromís, que és el que importava. Totes les vostres notes sempre d'una manera o altra acaben igual: criticant al govern. I he sentit a més d'un dels vostres treballadors, així treballadors que jo no crec esportistes, culpar a Compromís de que el negociet no vaja millor i més després que hagen dit d'eixir de la Manco.

No comprenc tampoc com vos continuen pagant per colaboracions que cap entitat cobra.

Anònim ha dit...

I eixe Miquel qui és? Pot donar lloc a moltes confusions. Aclariu-ho, please.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Sales:

Quan les manifestacions de l'alta tensió, aquest blog no existia: no podem disposar de fotos, ni anàvem fem fotos, ni les tenim.
Si que coneixem gent, alguna del fotoclub del CETV, que ens n'han deixat si li h'hem demanat.

GMV ha dit...

Si que tens rao ¿, i per axó demane perdó, no havia fet mai, i per eixe motiu vos demane a tots perdó, pero també avera pogut estar de vacances, pero clar el que s'amaga darrere del piterot no vol saber res de les opinions dels altres, esta molt prop de mi, s'ha donat poc de vent, en pillar-me, pero segurament les serps que ell diu, que hi han, son les l'han ficat amb ell tan còmode esta. Crec que si al rei d'Espanya el varen perdonar per matar elefants, a mi podeu perdonar-me per haver utilitzant uns minuts del meu temps de treball per deixar la meua opinió. Meins mal que en l'ajuntament encara hi gent que escolta i no li sap mal que opines, pero tranquil que demà recupera-re els minuts que he tardat en fer l'escrit.

m'Agradaria que ficares el teu correu electrònic per enviar-te tota la documentació de les tasques que s'han fet per part dels membres de GMV amb la juntament.

I com hem dit en l'altre escrit NO HI HA CAP PROBLEMA EN EL TEMA DE LES AJUDES DE L'AJUNTAMENT AL GMV, sols ha hagut una confusió que con fincarem, estava tot solucionat, per part del regidor, si sabeu llegir aixó es el que nosaltres informarem, ja que en l'assemblea, va eixir el tema i quedarem d'informar i nosaltres diguerem:

"La primera, va ser rebuda pel regidor amb sorpresa, ja que ell pensava que dites subvencions estaven ja aclarides i pagades, per tant, ens va comentar que en poc de temps es sol-ventaria el tema".

NO TENIM CAP PROBLEMA EN L'AJUNTAMENT, i creem que tenim el millor conveni de totes les entitats, quant es cridem ací estem, així quedarem en l'alcalde i aixi seguirem....

En quant a les fotos de les manifestacions tots sabem qui eren els que anaven davant, darrere i al mig, veritat es que no fa falta nomena-ho.

També tinc clar amics meus que no vaig a contestar cap anònim mes, si voleu alguna cosa de mi, ben claret, nom i cognom, vos doneré totes les explicacions que calguen o si voleu cridar-me el meu telefono es el 699808363, no tinc cap problema en comentar el que estimeu.

Gracies a tots per la vostra atenció.

Paco Sales Climent

Anònim ha dit...

El que passa en els pobles per a bé i per a mal és que la gent es coneix i tots acaben sabent de quin peu coixegen els demés. Alguns coixegen dels dos peus.