L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 26 de juliol del 2016

La Muntanya de les Creus està encesa en flames (I)



Aquesta nit, al voltant de les 21`30 hores de la nit s'ha calat foc la Muntanya de les Creus. El foc s'ha iniciat en la part baixa de la falda, en la zona situada a l'oest de la població, i segons s'ha comentat per les xarxes com a conseqüència d'una bengala que s'hauria llançat a eixes hores. 

La versió no està confirmada, però la patrulla de la Policia Local hauria dit també que a eixes hores en patrullar pel Camí Fondo ho hauria vist.  Unes narracions per tant que a hores d'ara no es poden confirmar ni desmentir.

Un fet si que podem assegurar: el foc s'ha produït en un lloc bastant escarpat que ha fet que no pogueren actuar els efectius de Tavernes i això ha facilitat el seu escampament per la muntanya. Segons Las Provincias tres unitats de bombers s'havien mobilitzat a primeres hores de la nit.


En aquests moments el foc ha arribar dalt de Les Creus, i es perfectament visible des de tota la Valldigna i des de la platja. 

Donades les circumstàncies, pensem que fins demà matí no es podrà fer una valoració clara de la situació i explicar algunes circumstàncies de l'incendi.

De totes maneres, ja es pot ben assegurar que és el pitjor incendi que hem tingut des de fa algunes dècades i ara tot cal deixar en mans del destí i de com bufe el vent, perquè fins que no es faça de dia no podran intervindre els mitjans aeris.

 
Dalt de les Creus
 En sis o set hores poden ocórrer moltes coses, només cal pensar que en dues hores i mitja s'ha plantat dalt de les Creus, i nomes desitgem que no canvie cap a zones de gran valor mediambiental, com són el Racó Joana, o el Massalari.

Les últimes noticies no confirmades i de fa només uns minuts és que el foc per l'oest arriba fins La Sangonera i a Sant Llorenç per l'est. El foc, segons totes les apreciacions, és cada vegada més gran.