L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 26 de juliol del 2016

ACTUALITZAT La Muntanya de les Creus encesa en flames (II)

SITUACIÓ A LES 10:30 DEL MATI

Vista general de la Muntanya de les Creus, on s'aprecia els efectes i zones per on ha passat el foc, així com un petit brot que era on actuaven els helicòpters fa uns moments.


El Centre de Coordinació d'Emergències ha donat fa poc de temps el foc com a controlat encara que queden uns petits focus que es confia siguen extingits prompte gràcies a l'acció dels mitjans aeris.

Segons hem pogut saber anir van arribar molts mitjans humans de brigades i dotacions de bombers, i ens conten que també membres de protecció civil d'altres localitats i bombers vingueren de manera voluntària a ajudar a l'extinció.

Cal indicar que el vent, que bufava fluix, i no cap a l'est va ajudar també perquè la por que hi havia anit es que girara cap a l'est i entrarà en les zones del Racó Joana i del Raco Redo del Massalari, cosa que no s'ha produït.

La situació ha canviat a partir de fer-se de dia, quan han intervingut els mitjans aèris, ens diuen que primer un hidroavió i dos helicòpters, i al llarg del matí s'han canviat per dos hidroavions i un sol helicopter.

De dotacions han arribat a haver-ne cinc i aquest mateix matí han arribat 5 brigades de Diputació.

Tot aquest gran aparell humà ha estat atés per l'Ajuntament quan a intendència amb proveïment d'entrepans i aigua des d'ahir per la nit.

Cal destacar sobre tot la gran professionalitat de tots l'equip humà que ha participat en l'incendi, des del coordinador general de totes les actuacions, fins al darrer voluntari en les tasques d'extinció. 

A partir de donar-se el foc com a extingit, dotacions de brigades romandran en la zona per tal d'anar refredant la zona cremada i sobre tot evitar un revifament. Aquesta tasca de prevenció pot durar fins demà. 

PRIMERES NOTICIES DEL DIA PUBLICADES EN FER-SE DE DIA  



El foc declarat ahir a boqueta nit sembla ser que s'ha concentrat tot dalt de les Creus en una zona de matolls i algun pi. En el punt de l'incendi s'han concentrat les brigades antiincendis, presumiblement en nombre de tres, mentre en aquests moment comencen a arribar els helicòpters.

Les fotografies son unes vistes de l'incendi des de la platja
.
La dotació aèria ha començat la seua tasca i s'ha notat. Només es veuen alguns punts de flames des de la platja, mentre els helicòpters van i venen ràpidament i segons el que es pot apreciar, carreguen l'aigua des d'alguna de les grans basses del Massalari. Us oferim unes fotos, preses des de la platja.



Ens comenten que les brigades son d'Alzira, Xativa i Cullera i que hi ha dos hidroavions fent les tasques junt als helicòpters (en la foto es veu descarregant el liquid roig), Igualment s'ha muntat un dispositiu de vigilància rural amb les brigades per controlar la zona del Racó Redó del Massalari.