L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 28 de juliol del 2016

INFORME: Ja són 20.000 milions els que l’Estat ha deixat de pagar als valencians amb l’infrafinançament


El País València pateix des de fa dècades un greu problema amb l’infrafinançament a que ens té sotmès l'Estat central. La desviació respecte a la mitjana d'ingressos de la resta de les autonomies suposa que l'Estat ha deixat de pagar als valencians un total de 20.000 milions d'euros en els últims 15 anys. 

Són dades derivades de l'actualització realitzada per la Conselleria d'Hisenda i inclou l'import de les despeses financeres obligades per a equilibrar els menors ingressos, amb la qual cosa els valencians hem hagut de pagar un total de 3.100 milions d'euros. 

Els 20.000 milions els hauria rebut la Generalitat si els dos sistemes de finançament autonòmic negociats, el del 2001 amb govern del PP i el del 2009 sota gestió socialista, haguera deixat als valencians al mateix nivell que la resta de l’Estat, o siga igual a la mitjana d'ingressos autonòmics, i açò no ha ocorregut. 

Aqueixos diners són considerats com a deute històric i suposen 210 euros per valencià cada any i durant 15 anys. I és una xifra important i molt significativa: quasi la meitat del deute de la Generalitat, al voltant de 45.000 milions, correspon a eixos diners que els valencians no hem rebut de Madrid, gràcies als governs del PP i del PSOE. 

El Consell ja ha enviat un informe a Madrid on reclamava el deute històric després de més d'una dècada de “maltractament”. La reclamació d'un millor finançament per als valencians la comparteixen tots els partits, després caldrà que això que es diu de boqueta, es faça efectiu en el Congrés, i es vote segons l’interès dels valencians i no segons l’interès del partit. 

Més d'una quinzena d'informes situen al País Valencià en el furgó de cua de les autonomies, entre les pitjor finançades, i açò ja ho ha admès en diverses ocasions el propi Govern d'Espanya, amb la qual cosa donaria la raó al Consell quan afirma que el model actual és injust i vulnera sistemàticament la Constitució, que arreplega la igualtat entre espanyols.