L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de juliol del 2016

El Grup de Balls Populars actua al llac de la Goleta


El Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes va actuar anit en el llac de la Goleta, un bon paratge per poder oferir un espectacle basat en el folklore local, i on es va fer també un recorregut pel tradicional valencià.

Molt de públic, molt bona acollida i cadires oferides per l'Ajuntament totalment ocupades per assistir a un espectacle molt colorit i viu per la indumentària i pels moviments gràcils dels balladors. Als balladors i les balladores, de gran mestria i elegància, s'han acordat perfectament la veu de les cantadores (Reme Gandia i Rosanna Chover), el cantador (un xic de Cullera) i la rondalla. 


El Grupo de Ball va oferir una bona varietat de peces: des de les típiques de la localitat com la Jota vallera (La balladora quan balla, sempre mira el ballador, per si li penja o no li penja la punta del mocador), el Bolero de Tavernes (Un cazador cazando perdió el pañuelo,¡ay!... El rector de Tavernes té una burreta...) o el Ball dels Panderos (interpretat com a cloenda de l'acte). 

Però a més han recuperat La Malaguenya de Tavernes a partir de les gravacions que va fer a Tavernes, en la dècada dels 50 del segle passat, el musicòleg nordamericà Alan Lomax. La lletra d'aquesta "Malaguenya" diu:

Des de l'horta de Tavernes
hem vingut ací a cantar,
amb molta gràcia i salero,
este ball tan popular.

Si vols que la dona et vullga,
dóna-li tots els diners,
deixa-li fer el que vullga
i no tingues que dir-li res.

A la vora del riu, mare,
m'he deixat les espardenyes.
Mare, no li ho diga al pare,
que jo tornaré per elles.

A Tavernes donen fama
les taronges de l'Ombria,
les freses de roig amb grana,
les platges d'arena fina
i les creus de la muntanya. 



A més, el grup va interpretar balls d'altres pobles com:

- El Bolero de Guadassuar
- L'u del tio Mariano de El Genovés
- La Jota de Benimodo
- El Copeo d'Ontinyent
- Les Seguidilles de Carlet

Totes elles amb lletres gracioses, senzilles però amb molta picardia i doble sentit.
 
En conjunt podem dir que va ser un espectacle molt renovat per la incorporació de moltes peces de ball al seu repertori.I com no, tot ajudat per la molt bona sonorització i il·luminació de Suso Meló. Així l'espectacle guanya.