L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de juliol del 2016

El govern municipal aposta per Bolomor i vol importar el model Atapuerca


El govern municipal de Compromís aposta fortament pel jaciment paleolític de la Cova del Bolomor i amb la finalitat de potenciar el seu coneixement, divulgació i la seua posada en valor manté des de fa temps una estreta relació amb els responsables del jaciment d'Atapuerca (Burgos), un dels referents mundials en tots els aspectes relacionats amb l'evolució de l'home.

Els contactes s'han realitzat a traves de l'equip de recerca del jaciment valler i s'han concretat en una visita realitzada al jaciment burgalès i a les instal·lacions dedicades als visitants. La visita realitzada fa uns dies per l'alcalde, Jordi Joan, el responsable de Turisme, Josep Llacer, i membres de la diputació provincial entre els quals es trobava Evarist Caselles, cap d’Àrea de Creació de Productes Turístics del Patronat de Turisme de la Diputació. També van estar presents dos dels responsables de les excavacions de Bolomor, Pablo Sañudo i Rut Esther.


Els visitants valencians van visitar el jaciment on van ser rebuts pels investigadors i vicepresidents de la Fundació Atapuerca, Eudald Carbonell i José María Bermúdez de Castro, així com el secretari del patronat José María Rodríguez-Ponga. De la seua mà i indicacions van recórrer les instal·lacions on van poder prendre bona nota del sistema que s'usa a Atapuerca per a les visites, així com les instal·lacions complementàries, com són el centre d'arqueologia experimental, el centre de recepció de visitants, la Fundació i el museu de l'Evolució Humana.

L'alcalde i el regidor de turisme van poder realitzar un passeig per la reproducció d'un campament de l'home primitiu, amb un objectiu informatiu i didàctic que permet als visitants la comprensió de la vida dels nostres ancestres i del Museu de l'Evolució Humana.


Museu de l'Evolució Humana

L’alcalde, Jordi Joan, ha manifestat que en la visita han rebut una exhaustiva explicació de com han pogut aconseguir que Atapuerca siga un referent en el món de la prehistòria mundial. L'Ajuntament de Tavernes desitja implicar a les administracions valencianes per a dotar al Bolomor d'una estructura de gestió similar i que siga un referent científic, cultural i turístic per a Tavernes.

 L'equip d'Atapuerca, que ha visitat en múltiples ocasions el jaciment de la Valldigna, va reconèixer el potencial que tenia Bolomor, especialment per la seua importància científica sobre l'estudi i datació del foc, un aspecte que actualment no es dóna a Atapuerca, amb la qual cosa podríem parlar d'aspectes complementaris: Atapuerca per les seues restes humanes i Bolomor per l’activitat humana representada en el domini del foc, ja que és on existeix el major nombre de llars, amb datació fins als 250,000 anys abans de Crist.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"y" vol

Anònim ha dit...

Estaria molt be tindre a Tavernes un Centre d'interpretació de la Cova del Bolomor