L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 de febrer del 2016

Més pressió judicial al PP

L’Audiència Nacional espanyola ha decretat l’obertura de judici oral per presumpte finançament il·legal del PP valencià en les campanyes autonòmiques i municipals del 2007 i 2008 i en les eleccions espanyoles del 2008, unes investigacions corresponents a peces separades del cas Gürtel. 
 
Segons ha informat l’Audiència Nacional espanyola, el jutge José de la Mata, obre judici contra una vintena d’acusats, entre ells cinc ex-alts càrrecs del PP, com l’ex-secretari general valencià Ricardo Costa i l’ex-vice-president de la Generalitat Vicente Rambla. El magistrat també acusa empresaris de l’entramat Gürtel com Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez. Així mateix, inclou en la causa com acusats l’ex-diputat del PP a les Corts i ex-vice-secretari d’organització David Serra i les ex-gerents del partit Yolanda García i Cristina Ibañez.

De la Mata acusa els processats de delicte electoral, falsedat documental i delictes fiscals i reclama el pagament de responsabilitats pecuniàries en concepte de multes i responsabilitat civil de diverses quanties. A Álvaro Pérez, ‘El Bigotis’, li reclama 10,6 milions d’euros, la xifra més alta, mentre que per a Correa i Crespo reclama 8,8 i 8,7 milions d’euros per a l’empresari Ramon Blanc, ex-conseller delegat de Repsol. 
 
En el seu escrit d’acusació, la fiscalia anticorrupció considera que "amb el propòsit d’obtenir un més gran desplegament en el procés electoral de 2007, com el 2008, els acusats integrats al PP, cadascun amb diferents funcions, varen contractar amb l’empresa Orange Market uns serveis que varen abonar de manera irregular, part en efectiu i part a través de tercers". Els pagaments ascendeixen a 1,1 milions d’euros l’any 2007 i 78.000 euros el 2008. 
 
Entre els acusats també hi ha constructors com Enrique Ortíz (imputat en altres casos de corrupció com Brugal i plans urbanístics a Alacant), l’ex-president dels empresaris alacantins Rafael Martínez o el nebot de l’ex-president de les Corts, Vicente Cotino. 
 
En el mateix escrit, la fiscalia fa referència a la investigació sobre presumptes delictes fiscals de l’empresa Orange Market entre 2005 i 2008. Els responsables s’enfronten a penes de presó d’entre 7 i 2 anys per aquest concepte.