L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 25 de febrer del 2016

El PSOE, molt PE en perdre pel camí la O d'obrer i la S de socialista.


Les forces d'esquerres han deixat al PSOE aïllat amb Ciutadans davant la investidura de Pedro Sánchez. Podem, IU-Unitat Popular i Compromís han suspès les negociacions amb els socialistes i compliquen l'estratègia de desgast que el PSOE pretenia utilitzar contra Podem en acusar-los de posar-se del costat del PP. 

Les formacions d'esquerres han aconseguit el contrari en assenyalar als socialistes l'única via que ara té possible: que el PP s'abstinga perquè Pedro Sánchez puga traure avant la investidura. 

IU ha afirmat que "El PSOE ha fet un pas arrere molt gran amb l'acord aconseguit amb els de Albert Rivera” i creu que l'acord de les quatre formacions era la millor fórmula per a aconseguir un govern d'esquerres que duga a terme polítiques progressistes. 

IU votarà votarà 'no' en la investidura de la setmana vinent si el programa de govern que defensa Pedro Sánchez és el que ha anunciat aquest dimecres. "És antagònic al nostre programa” 

Compromís també ha suspès les negociacions en entendre que l'acostament definitiu del PSOE a Ciutadans fa impossible que hi haja una majoria suficient per a articular un govern del canvi. "Volia aglutinar més de 200 vots a favor i ha aconseguit l'efecte contrari, ha aconseguit aglutinar més de 200 vots en contra i solament 130 vots a favor", ha expressat Joan Baldoví. 

La posició de les forces d'esquerres deixa al PSOE solament amb Ciutadans -i la diputada de Coalició Canària i amb un possible suport del PNB que encara no està tancat-. Però, a més, complica la seua estratègia de responsabilitzar a Podem d'impedir que hi haja a Espanya un Govern "progressista i reformista". Els socialistes havien començat a jugar al desgast contra Esglésies en acusar-li de fer la pinça amb el PP. 

Al PSOE solament li queda la via del PP 

El “no” de les forces progressistes deixa una única via a la investidura: tirar endavant gràcies a l'abstenció del PP. "Açò aboca a una investidura fallida llevat que el PP l'afavorisca amb la seua abstenció", ha dit Errejón, que ha recordat que és la fórmula que volia Albert Rivera, que ha reconegut que el document podria subscriure’l el partit conservador de Rajoy. 

En aqueixa mateixa línia ha parlat Compromís sobre l'acord dels socialistes amb el partit taronja: "Va més dirigit a aconseguir l'abstenció del PP que a articular una majoria de canvi", ha assenyalat Baldoví, que ha insistit que no té l'esperit del pacte del Botànic gràcies al qual el socialista Ximo Puig governa en coalició a les terres valencianes.

En clau interna, el PSOE està a l'espera de sotmetre els acords que ha aconseguit a la consulta de la militància, malgrat que amb les cartes que hi ha sobre la taula, no li donen els nombres per a traure avant la investidura.

Per a més inri de la militància socialista, la pregunta a contestar sobre el pacte amb Ciudadans per a investir Sánchez és:  “¿Respalda estos acuerdos para conformar un Gobierno progresista y reformista?” amb resposta només de “sí” o “no”.

Vaja per a baquejar-se de riure. Un govern progressista amb el vot de Ciudadanos, la nova dreta, i l'abstenció del PP. ¿Quien da más? El que hem dit, d'ara endavant només PE en perdre la O i la S.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amb el Psoe ja se sap primer diu: "OTAN no bases fuera" i després ens quedem que de sortida res de res. Diu: llevarem els Governadors Civils, i el que van llevar és el nom, ara se'n diuen Delegado del Gobierno. I les Diputacions els barons colocats no volen ni sentir que es lleven. Mal ho tenim amb un Partit Podrit de corrupció, un que n'és el relleu, altre que vol "mas de lo mismo" i els altres que "pa chulo mi pirulo". Ai mare, mare tapem.