L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 de febrer del 2016

El Parlament valencià investiga el sobrecost de mil milions en col·legis

Les Corts Valencianes han aprovat, per unanimitat, investigar el sobrecost de 1.030 milions d'euros detectats en l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Societat Anònima (Ciegsa).

L'entitat va ser creada l'any 2000 amb l'objectiu de construir 277 col·legis per un import de mil milions, just el sobrecost descobert per la Intervenció de la Generalitat. 

El conseller delegat, en l'època de major despesa, és l'imputat en Operació Taula, Màximo Caturla, que també era secretari autonòmic d'Educació i a qui el fiscal va demanar presó i el jutge li ha imposat una fiança de dos milions d'euros. Va ser la mà dreta d'Alfonso Rus en la Diputació de València i va dimitir al maig després de difondre's converses gravades per l'ex alt càrrec popular Marcos Benavent en les quals apareixia parlant de comissions a canvi de contractes públics.

La trama del 3% vinculada al PP valencià hauria cobrat comissions de Ciegsa pels 600 contractes de col·legis construïts o reformats. Els membres de la xarxa, per estimular el pagament, disposaven d'una classificació que penalitzava a les empreses que es resistien a pagar i premiava a les que ho feien més ràpid.

L'empresa creada per l'expresident Eduardo Zaplana s'ha fos 2.800 milions i no ha fet ni la meitat dels col·legis compromesos i hem pagat el triple per metre quadrat que en altres comunitats. 

Compromís ha denunciat que Ciegsa és un "pecat capital" i ha advocat per traure a la llum "tota la porqueria" d'una empresa que cobrava comissions mentre els xiquets estaven en barracons passant fred a l'hivern.