L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 de febrer del 2016

Compromís demana l'alliberament immediat de l'AP-7


Els senadors de Compromís Carles Mulet i Dolors Pérez han presentat una moció on demanen una solució immediata per al rescat de l'autopista AP-7. La moció remarca que el rescat es pot dur a cap de manera immediata i sense fer cap obra. 

Recordem que els dos trams de l’AP-t que transcorre pel País Valencià (Tarragona-València i València-Alacant), estan assignats a l’empresa Abertis fins al 31 de desembre del 2019, i el Govern de Madrid ja ha anunciat que no tenen previst renovar-la.
Els valencians i les valencianes estem fins... el gorro! d’haver de pagar peatges a Abertis i estem també farts de veure com quan circules per altres comunitats les autovies són més modernes i són debades. Això si no ens parem a pensar que hi ha moltes autovies en la resta de l’Estat que són rescatades, mentre l’AP-7 està més que amortitzada, ha indicat Compromís. 

L’abril del 2014 el Ple de les Corts Valencianes va aprovar una proposició no de llei on demanava que no es prorrogara la concessió d'aquesta autopista a partir del 2019, una data que Compromís considera “intolerable” i demana la liberalització immediata per tal d’evitar l'elevada intensitat de tràfic i l'alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren al costat de l’autopista, així com que continuen travessant poblacions on l’Estat no s’ha preocupat durant anys de fer cap desdoblament de la nacional per evitar-ne el pas (Favara, Oliva, Bellreguard…).
Compromís ha fet la proposta al Senat perquè inste al Govern a liberalitzar de manera immediata l'autopista de peatge, que no s’espere a la fi de la concessió, i sobre tot que es garantesca als usuaris que després de liberalitzada no pagaran cap cànon. La proposta de Compromís demana que a les terres valencianes no es projecte cap infraestructura de peatge, donat que els valencians ja portem dècades pagant una autopista que havia d’estar alliberada i que ha tingut diverses prorrogues en la concessió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això tindrien que fer-ho ja.