L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 21 de febrer del 2016

La Generalitat rehabilitarà quatre habitatges socials de Tavernes


L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola y la regidora portaveu del PP, Eva Palomares, acompanyats de la tècnic Núria Grau,  s’han reunit amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín.

Els representants de Tavernes van informar Blanca Marín de l’estat en què es troben distints habitatges socials del municipi. EIGE, que és l’entitat encarregada de gestionar el parc d’habitatges públics de la Generalitat, s’ha compromès a rehabilitar quatre pisos de lloguer social de Tavernes ubicats en els carrers Simat i Benifairó. 

Recordem que, tot i que la Generalitat és la propietària dels habitatges socials i la que té la competència i finançament per a fer les rehabilitacions, ha estat l’Ajuntament de Tavernes el que durant els últims anys s’ha fet càrrec dels pisos, davant el desinterès de l’anterior govern del PP de la Generalitat. 

L'alcalde Jordi Joan va celebrat "el nou tarannà i les noves estratègies de l’EIGE i de la Conselleria d’Habitatge, que estan mostrant voluntat per a rehabilitar el seu parc d’habitatges i posar-los a disposició de les famílies que més els necessiten. Mentre que l’anterior govern no va fer cap acció amb recursos propis i ho va fer l’Ajuntament, ara sí que és la Conselleria la que s’encarrega de rehabilitar els seus habitatges”.

Procés d'adjudicació i noves mesures de pagament de lloguer 

La directora general va explicar als representants de Tavernes que el procés d’adjudicació dels habitatges ja ha començat. El procediment, en què s’estudia la documentació de les famílies, servirà també per a actualitzar la seua situació i fer un barem on s’analitzaran aspectes com els ingressos, nombre de membres de la família, casos de violència de gènere o execucions hipotecaries, entre altres. Per a dur a terme esta tramitació de documents, és necessària la col·laboració entre els Serveis Socials municipals i EIGE.

A més, EIGE programarà una reunió informativa en el grup d’habitatges públics de Tavernes per a donar a conèixer les noves mesures de pagament dels lloguers que ha impulsat el Consell a través del Pla de Dignificació de l’Habitatge Social.

La situació dels pisos socials del municipi ha sigut un tema que s’ha tractat diverses vegades en els plens de l’Ajuntament. Per este motiu, en l’últim ple del 8 de febrer, el govern local va convidar els representants dels diferents grups polítics del consistori a acudir a la cita. 

Parlar massa o fum de canyot

El passat plenari el govern municipal va informar de la reunió que havia de celebrar amb la directora general d'EIGE i va convidar a assistir a la reunió a l'oposició local, cosa que acceptaren el PP i el PSOE.

A l'hora d'assistir a la reunió, tot apunta a indicar que el portaveu del PSOE Víctor Borràs va excusar l'assistència per motius personals, i malgrat que se li va dir que podia assistir-hi l'altre regidor o qualsevol persona del partit, ningú no va fer acte de presència.

La cosa no tindria més importància sinó fos perquè en plenaris anteriors el regidor Víctor Borràs va mantindre una postura totalment crítica contra el govern de Compromís, al qual acusava de no tindre cap interés en els habitatges socials ni cap voluntat per procedir a la rehabilitació, malgrat ser informat de totes les gestions que s'havien fet des del passat juliol i s'estaven fent, així com de la possibilitat que se'n fes càrrec la Generalitat de les obres de rehabilitació cosa que sembla ser finalment passarà.

Massa parlar i després deixar-ho tot com a fum de canyot.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I Borràs el del PSOE?

Anònim ha dit...

Va fer fugina.