L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dimecres, 3 de setembre del 2014

PLE EXTRAORDINARI D’AGOST: Pressupost municipal

El govern municipal vota a favor dels pressupostos

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar anit per Junta de Govern el pressupost definitiu per al 2014. Prèviament i en sessió extraordinària, els vots en contra del PP i la regidora no adscrita Karina Vercher havien rebutjat eixa aprovació en plenari.

El plenari extraordinari va estar presidit per Carmen Canet, com alcaldessa en funcions, i es va iniciar amb una intervenció com a ponent del regidor Víctor Borràs, del PSOE, que iniciava el debat recordant que l’art.170 del RD 2/2004 sobre les Hisendes Locals deixa clar qui te legitimitat per poder presentar al·legacions al pressupost i el portaveu del PP, Manuel Vidal, no la tenia. També recordava les diferents sentències (TC, TS, TSJ) que hi ha al respecte, totes en contra de poder-les presentar, per tant hi havia una causa d’inadmissió de les al·legacions.

Tot seguit indicava que els pressuposts s’havia aprovat seguint els tràmits de la llei, i que disposaven de crèdits i ingressos suficients per a complir les obligacions municipals i per tant concloïa que, no es podien admetre les al·legacions, i demanava el recolzament definitiu al pressupost.

Manuel Vidal, en nom del PP, reconeixia que hi ha un dictamen jurídic que impedia presentar al·legacions però també hi ha altres sentències del TC que diu que si poden presentar-ne i també la FEMP ho avala. Vidal indicava que només demanava modificar 1% del pressupost perquè eixos diners revertiren a entitats del poble i opinava que podia presentar al·legacions perquè els pressupostos s’aprovaven en base a una llei nova sobre la qual encara no hi ha jurisprudència. Confirmava que no recolzarien l’aprovació dels pressupostos.

Un incís nostre: Varem preguntar sobre eixa sentència del TC que al·ludia el Sr. Vidal i la resposta va ser que es pot al·legar en decisions d’òrgans unipersonals però no en col·lectius (plenari) i menys quan ells han intervingut en la presa de decisions, com seria el cas del pressupost. Sobre l’altre tema, nosaltres entenem que el Sr. Vidal mescla la jurisprudència sobre el fet de poder o no presentar al·legacions, on hi hi moltes sentències en contra com hem dit, i la nova llei que permet aprovar els pressupostos en Junta de Govern i no té res a vore una cosa amb l’altra. Tampoc la FEMP és cap òrgan jurídic.

Llum Sansaloni de Compromís va dir que els pressupostos s’havien tractat amb intensitat, eren realistes i s’havia fet un esforç per cobrir les necessitats del poble, hi havia coherència, per tant anaven a recolzar el pressupost.

La Sra. Vercher, no adscrita, va dir que no hi havia coherència quan s’aprovava el pressupost en base a una llei feta pel PP que està recorreguda, inclús també per l’Ajuntament.

L’alcaldessa en funcions Carmen Canet va indicar que les lleis aprovades s’han de complir i s’han d’aplicar mentre estiguen vigents, agraden o no.

El PP vota en contra dels pressupostos
A petició del PP es va donar un segon torn de paraula, com es preveu en la llei. El Sr. Vidal li va respondre a la Sra. Sansaloni que els pressupostos no s’havien tractat amb intensitat, cosa a la qual aquesta li va dir que no era cert perquè, abans de dur els pressupostos a plenari, el regidor d’Hisenda i l’Alcalde havien estat vora dos mesos negociant amb el PP per consensuar el pressupost, sense cap fruit final. Va acabar indicant que el pressupost té en compte les obligacions i les necessitats del municipi i que assumia molts serveis i competències que no hi ha obligació com a municipi, però som conscients que hi ha una necessitat en els ciutadans.

La regidora no adscrita va dir que no es podia dir consens en les reunions que havia dit la portaveu de Compromís perquè ella no havia estat present en les reunions de partits, a la qual cosa la Sra. Canet li va indicar que no representava cap partit polític, responent la Sra. Vercher que ella al costat dels altres 16 regidors representa al poble.

Incís nostre: Hi ha també el consens majoritari. I si les negociacions durant dos mesos del PP amb PSOE i Compromís hagueren arribat a bon port s’hauria donat un consens majoritari: 16 regidors de 17.

Va tancar el debat com es preceptiu per llei el ponent, el regidor d’Hisenda, que va dir que recordar que els regidors tenen mitjans per presentar les seues esmenes, vots particulars i al·legacions i que no es durant el període d’exposició publica quan ho han de fer. Borràs va recordar que ni durant la Comissió d’Hisenda ni durant el plenari de pressupostos, que eren els moments, el PP havia presenta cap esmena, cap proposta “no sé si perquè no en tenien o es va oblidar”. També va indicar que durant el període d’exposició publica era el moment perquè la ciutadania presente al·legacions i no se n’havia presentat cap.

Borràs va qualificar de martingala política del PP, de voler enganyar a la gent en busca d’un rendiment polític el fet d’haver presentat d’al·legacions quan en el seu moment no ho havien fet. Igualment va dir que al govern municipal no li agradava la llei que facilitava aprovar el pressupost per Junta de Govern, però que per això no anaven a deixar de complir-la i acatar-la, alhora que li va recordar al PP que s’havien posicionat en un plenari a favor d’aquesta llei, i ara que el govern municipal estava aplicant-la que digueren que no ho fera.

El PP va voler que es debatera i votara, per una qüestió d’ordre, una alternativa que havia presentat en base a uns articles del ROF, cosa a la qual l’alcaldessa en funciona no va acceptar perquè no estava en l’ordre del dia a més que no es podia incloure perquè no s’havia tractat en cap Comissió ni estava dictaminat, i perquè la proposta no s’havia acceptat en el temps que corresponia, i tampoc era un tema urgent.

Sotmés a votació el pressupost es rebutjava amb els 9 vots en contra del PP i la regidora no adscrita i els 7 a favor del govern municipal, amb la qual cosa passava a aprovar-se per Junta de Govern. 


Mes informació:

 http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/09/lestat-de-la-questio-ensopegar-dues.html