L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 29 de setembre del 2014

La comunitat educativa de l’IES Jaume II El Just “es mulla” per l’ELA



El divendres, 26 de setembre, a l’IES Jaume II El Just s’ha fet un acte de solidaritat amb els malalts i familiars de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) on ha participat tota la comunitat educativa (alumnes, professors, mares i pares) i familiars d’afectats per aquesta malaltia, l’alcalde, Jordi Joan, i alguns regidors de la corporació municipal i dos membres de l’associació ADELA-CV, que dóna suport als afectats i familiars d’aquesta malaltia. 

El lema de l'acte era “Fes l'ona per l'ELA i mullat" i amb ell s’ha aconseguit conscienciejar l’alumnat del que suposa aquesta malaltia i tota la gent del centre s’ha implicat en la campanya que pretenia recollir donatius per a l’ajuda als afectats i per a la investigació. 

Des de fa uns dies els professors organitzadors i els tutors van repartir als estudiants un full per explicar i implicar els estudiants i les seues famílies en la campanya i per recollir els donatius. A les 11:30 h., en un saló d’actes de gom a gom, la directora, Esperança Micó, ha saludat els presents i ha cedit la paraula a l'alcalde, Jordi Joan, que ha manifestat la seua alegria tant per visitar el seu institut com pel suport a aquesta activitat solidària. L'alcalde ha remarcat que també ha conegut de prop la malaltia en la persona d’un amic i company de partit molt estimat. 


Després, la vicepresidenta de l’associació ADELA ha agraït la iniciativa del centre i Bàrbara Chiralt, la seua treballadora social, ha fet una breu xerrada informativa per tal de visibilitzar l’ELA i explicar com es pot millorar la qualitat de vida dels pacients afectats, mentre es visionaven en una pantalla unes imatges impactants però esperançadores. Cal destacar l’actitud receptiva i educada del nombrosíssim públic assistent. 

Després, als jardins de l’institut, mentre continuaven recollint-se diners, s’ha relitzat la part més lúdica de l’activitat, consistent en llançar-se per parelles un poal d’aigua freda, en accions successives i formant una ona. El motiu d’aquest acte no és trivial: es tracta de compartir, encara que siga uns instants, la sensació que sol tindre una persona afectada d’ELA que, segons els experts, en certa manera és semblant al fet de rebre un poal d’aigua freda d’imprevist. 
 
Finalment, la professora Maria Josep Canet, de qui sorgí en un principi la iniciativa, ha llegit a tots els assistents un repte que s’enviarà a altres tres instituts propers, perquè continue la campanya solidària: el “Mondúver” de Xeraco, el “Llopis Marí” de Cullera i el “Vall de la Safor” de Vilallonga. 

En total s’han recaptat 1.554’84 euros que han sigut lliurats a les representants de l’associació ADELA que s’havien desplaçat expressament des de València per col·laborar en aquesta campanya de conscienciació i que han agraït sincerament les mostres de solidaritat del nostre poble.
Més informació:

-