L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de setembre del 2014

Els pitjosr serveis socials d'Espanya els tenim els valencians de la mà del PP

L'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials ha elaborat un informe on crida l'atenció sobre "l'acusat procés de deterioració" dels serveis socials a Espanya en un moment en el qual "són més necessaris que mai" pel risc d'exclusió social.

Dins d'aquesta deterioració, el govern valencià del PP s'emporta el premi de destinar menys que ningú. Així el document situa a la nostra comunitat en l'últim lloc entre les autonomies amb 0,6 punts sobre un màxim de 10 i els experts qualifiquen "d'irrellevant" el desenvolupament dels serveis socials.

La despesa anual per habitant a Espanya ha passat de 354 euros en 2011 a 307 en 2013, i al País Valencià la inversió s'ha reduït en al voltant del 10% en els últims anys quan aquesta partida ja era inferior en un 36% respecte a la mitjana estatal. Així, mentre al País Basc -la millor situada- la despesa per habitant va ser de 541 euros el passat any, ací a les terres valencianes el govern del PP li ha destinat 196 euros.

Entre els indicadors que han empitjorat es troben el nombre de treballadors de centres socials, la cobertura del sistema d'atenció a la dependència o el nombre de places per a persones sense llar. El document considera que el govern de la Generalitat Valenciana hauria de tenir un millor marc normatiu i augmentar en 566 milions d'euros la partida per a prestacions socials per a aproximar-se a la mitjana estatal. ¿I penseu que això ho farà el PP? 
-