L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 18 de setembre del 2014

L'Ajuntament reforça els torns de la Policia Local per millorar la seguretat ciutadana la setmana de festes i garantir el bon desenvolupament dels actes festius, sobre tot els més multitudinaris i nocturns.

La Junta Local de Seguretat reunida a l'Ajuntament

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís, va informar a la Junta Local de Seguretat reunida per determinar les accions a fer en les festes, que la majoria  dels actes tenen lloc a la via pública, per tant són de competència municipal, i que l’Ajuntament disposava de tota la documentació i havia estat estava notificada a les parts interessades.

Així Tavernes disposa de tots els permisos que calen per als bous als carrer que s'inicien avui, i en la mateixa reunió l'Inspector de la Policia Autonòmica va informar que visitarien Tavernes per supervisar que els bous al carrer se celebren conforme a la normativa que regula l’espectacle. Al respecte, el cap de Policia Local va recordar que els agents locals tenien l’experiència d’altres anys i que tot es realitza segons la normativa. De fet, s’anomena un comandament de la Policia Local de Tavernes com a director taurí  i és qui supervisa de forma directa l’espectacle de manera que no ha hi  hagut cap problema en  les darreres celebracions.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, de Compromís, va confirmar el reforç dels torns de servei de la Policia  Local al llarg de la setmana de festes. La planificació inclou l’atenció a tots els actes per a garantir-ne el bon desenvolupament, especialment els de més afluència, cas de les nits de les paelles, ball de disfresses i  bous nocturns.

Evarist Sansaloni va fer constar la gran afluència de vehicles d’altres poblacions, i per tant va demanar un reforç de la Guàrdia Civil de Trànsit per preveure accidents. El capità de la Guàrdia Civil també va indicar que com responsables de seguretat ciutadana i orde es feien càrrec de la vigilància de la platja i de la zona rural.

Un altre tema a tractar va ser la situació de les disparades de mascletades i castells de focs d'artifici atés la situació de l'oratge. L'alcalde va explicar la decisió presa d’ajornar la mascletada de dissabte davant la declaració de nivell tres de “Previfoc” pel centre  d’emergències, incloent en la informació totes les actuacions i contactes efectuats amb els tècnics del centre d’emergències  i de bombers.

La decisió ultima li corresponia a l’Alcaldia i com que el riu Vaca està considerat com a zona forestal i la mascletà es dispara en la zona, es va resoldre l’ajornament per la seguretat de  les persones i del medi ambient. També, a  més d’ajornar el dia, i per a garantir més encara la seguretat de l’acte, es va decidir canviar la ubicació i també el castell de focs nocturn a altra zona molt més segura.

La Junta de Seguretat va comptar com assistent l’Alcalde, Jordi Juan, el regidor de Seguretat Evarist Sansaloni, el Cap de la Policia  Local a més de l’oficial secretari, oficial encarregat actes de festes i dos agents de la violència gènere, el capità de la Guàrdia Civil de Gandia, Alferes de la Guàrdia Civil de Tavernes, i l’Inspector de la Policia Autonòmica, com a representant de la Conselleria de Governació i funcionaris de la subdelegació govern i del departament de violència de gènere.
-