L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 de setembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: És viable la Generalitat en el futur? Malgrat les retallades, el govern valencià del PP gasta un 30% més del que ingressa.



La Generalitat Valenciana, segons les dades que llegim en la premsa, va tancar el 2013 amb unes pèrdues de 3.600 milions, una situació que pot desembocar en la seua fallida.

Els valencians hem vist i viscut aquests últims anys de govern del PP retallades a funcionaris, disminucions dràstiques en les plantilles de serveis tan bàsics com educació i sanitat, ajustos en els serveis públics, falta de pagament a ajudes a dependència o a habitatge, retallades en beques escolars, i pujades d'impostos des del govern central.

Res ha servit per a equilibrar uns comptes que ofereixen com a balanç del 2013 un augment en la despesa del 32% més del que va ingressar: es van gastar 14.895 i es van ingressar 11.247 milions d'euros. I açò és com en les famílies: si es gasta més del que s'ingressa en jornals.... 

La Generalitat fa exactament el contrari del que govern municipal de Jordi Joan ha practicat aquests tres anys: contenir la despesa, no gastar uns diners que no es té. Tot amb l'objectiu de traure a flotació un Ajuntament que el PP deixava en la completa ruïna. I així s'han pagat el deute a proveïdors i ara se'ls paga sobre els dos mesos, s'ha rebaixat el deute amb els bancs i fins i tot s'ha baixen impost: la rebaixa de l'IBI ha sigut sobre un 14% respecte a la previsió del 2014. Alguna cosa impensable amb un govern del PP. 

La Generalitat, amb govern del PP, segueix un camí semblant al del govern anterior del PP de Tavernes: Es pugen impostos, es desatenen serveis bàsic i s'incrementa el deute com el denominat “a llarg termini” que ja arriba a 42.000 milions, impossible de retornar per a un govern que ha viscut per sobre de les seues possibilitats durant més d'una dècada. 

I damunt, i per a vergonya i humiliació dels valencians, tenim un govern central, el de Rajoy, del mateix partit que el govern de la Generalitat, totalment contrari a millorar les finances valencianes, quan aquesta més que demostrat que estem entre les autonomies pitjor finançats i som l'única que paguem més a l'Estat del que rebem, a pesar que la nostra renda està per sota de l'estatal.

La Generalitat ha de recórrer a les ajudes i subvencions que li puga enviar Madrid, que no ens dóna res i el govern del PP ha de recórrer a el deute en forma de préstecs de Madrid, el denominat “rescat”. I mentre els dirigents del PP valencià segueixen rient-los les gràcies, submisos i calladets davant Rajoy i de Montero, que s'ha reunit diverses vegades amb els empresaris catalans, cosa que ens sembla molt bé, però segueix sense donar data a les peticions que des de fa mesos li envien els valencians.

Les eleccions autonòmiques estan previstes per a maig del 2015 i si hem de fer cas a totes les enquestes, el cicle del PP ha acabat. És un partit sense idees, sense embranzida, esgotat, que no està ni se li espera a l'hora d’afrontar els problemes dels valencians. Les enquestes donen al PP uns resultats pèssims, encara que sempre els queda el recurs del parany electoral en forma de modificar la llei, com volen fer amb els alcaldes.

Una cosa està ben clara: siga qui siga el president valencià a partir del mes de maig haurà d’ afrontar i solucionar una problemàtica greu, molt greu en la nostra terra, perquè la Generalitat deixe de ser inviable, i amb les dades d’ara ho és.
-