L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 29 de setembre del 2014

Alexandre Escrivà Grau, de promesa a realitat musical



Els amants de la música, i els vallers en general, estem d’enhorabona. Alexandre Escrivà Grau (Tavernes, 1996) està consolidant-se com una de les promeses més sòlides de la interpretació musical a terres valencianes, fet que com és ben sabut equival a eixamplar-ne el radi considerar-lo de una de les més sòlides promeses a escala estatal. I això malgrat no haver acomplert encara els 18 anys.

Va començar els seus estudis musicals ben prompte, als vuit anys, a l’Escola de Música "Mestre Arnau" de Tavernes, amb Jose Luís Palomares com a professor en l’especialitat de clarinet fins el tercer curs de grau professional. El curs següent va ingressar al Conservatori "José Manuel Izquierdo" de Catarroja, sota la direcció d’Alberto Ferrer, professor amb el qual va finalitzar el grau professional. Justament aleshores, i en haver conclòs el Batxillerat a l’IES La Valldigna, va aconseguir entrar com a número 1 al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València. En aquest cas, el seu professor d’instrument serà el prestigiós, i també valldignenc, Emilio Ferrando. No sols això, amb la mateixa posició haguera pogut entrar al Conservatori de Castelló. Els que han cursat estudis en aquestes institucions (i aquells altres que ho han intentat) entendran perfectament la dificultat que implica un accés doble com el que acabem d’esmentar. Quasi res porta el diari!

Alexandre Escrivà no sembla tindre mai prou en la seua carrera musical. A més d’haver rebut classes de perfeccionament amb professors de renom, ha participat en diversos cursos de formació. Un dels primers va ser "La música de cambra en el Clàssic Romàntic i el segle XX”, impartit pel professor Robert Silla. Posteriorment en vindrien altres, d’interpretació en especial, dirigits per professors com Enrique Pérez, Rafael Albert, José Cerveró, Carlos Lacruz, Eduard Raimundo, Rafael Climent, Juan Navarro o Jose Franch-Ballester. 



En Ia seua trajectòria, el 2012, amb tan sols quinze anys, va obtindre el segon premi en el "V Concurs de Jòvens Intèrprets" celebrat a Rotglà i Corberà. I aquesta setmana acaba d’aconseguir un dels més prestigiosos guardons musicals que es concedixen a escala autonòmica: el Premi Extraordinari de Final de Grau Professional de Música en l’especialitat de Vent-Fusta. Ha obtingut aquest premi després d’una dura competició celebrada entre el 23 i el 25 de setembre, en la qual han participat els músics joves més brillants de la Comunitat Valenciana, aquells que prèviament havien sigut guardonats amb els respectius premis finals locals de grau pertot arreu de la geografia valenciana. Alexandre va quedar en primer lloc després d’haver sigut qualificat amb la màxima nota en la prova d’interpretació instrumental, amb partitures de C. M. von Weber, Poulenc i A. Copland.

Però, com dèiem, aquest jove de Tavernes no sap el que significa aturar-se. En uns dies participarà en un del més famosos concursos internacionals de clarinet. En concret, des del 15 d’octubre, i acompanyat per sa mare, que sempre ha estat al seu costat, Alexandre viatjarà a Noci (Bari), Itàlia, on concursarà en el 10th International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”. Hi interpretarà “Concertino” (de G. Donizzeti) i “Concerto” (de V. Bucchi) davant un jurat de primeríssima fila, conformat per Patrick Messina (França), Jan Jakub Bokun (Polònia), Luís Gomes (Portugal), i Paolo de Gaspari i Antonio Tinelli (Itàlia).

Per tot això, només ens resta felicitar aquesta jove promesa de la música pel que ha aconseguit fins ara i desitjar-li molta sort en tots els reptes que es propose encarar.

Enhorabona, Álex. Amb esforç i dedicació el futur és teu. Ànim i endavant!!!
-