L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 de setembre del 2014

Vicente Comes va parlar ahir sobre "Cooperativisme" al Viver d'Empreses de Tavernes




Ahir i dins dels actes organitzats amb motiu de la "Setmana de Portes Obertes" del Viver d'Empreses de Tavernes va tindre lloc una xerrada sobre "El Cooperativisme" a càrrec de Vicente Comes Iglesias director de la Universitat dels Majors Floria Universitària. La presentació de l'acte el va fer el regidor responsable de Foment, Josep Llácer, de Compromís.
 
Vicent Comes va explicar en què consistix el cooperativisme i què són les cooperatives de treball associat, explicant-ne les diferències, casos d'èxit d'aquest tipus d'empreses i presentant aquest model com una manera jurídica vàlida de portar un projecte o negoci endavant.

Comes va explicar que la cooperativa realment és una empresa constituïda per persones associades per a realitzar d'activitats que satisfaguen les pròpies necessitats i les aspiracions econòmiques i socials. 
 

Una cooperativa de treball associat té per objecte proporcionar als seus socis llocs de treball, mitjançant el seu esforç personal i directe, a través de l'organització comuna de la producció de béns o serveis per a tercers. S'hi conjuga professionalitat, flexibilitat i participació sobre la base que els objectius econòmics i empresarials s'integren amb altres de caràcter social, amb la qual cosa el creixement econòmic es basa en l'ocupació, l'equitat social i la igualtat. 

Va indicar igualment els avantatges derivats d'un model propi d'organització interna, com ser d'ocupació estable, les persones i el valor del treball estan per damunt del capital aportat, els Els treballadors són propietaris i gestors de la cooperativa, per això hi ha major motivació i identificació amb l'empresa i el seu futur. En conjunt va considerar que aquesta fórmula empresarial ofereix grans possibilitats als emprenedors per a obrir-se camí professionalment.
-