L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 21 de setembre del 2014

FESTES DEL POBLE 2014: IMATGES DE LA PUJADA

 
Ahir va tindre lloc la processó de la "Pujà" del patró de Tavernes, el Crist de la Sang, des de la parroquial de Sant Pere a l'ermita del Calvari. 
 

Les processos de la "Baixà" i de la "Pujà"són dos dels actes massius de les festes de Tavernes, i la processó compta amb una gran presencia de vallers que acompanyen el patró, des de l'ermita del Calvari fins a l'arxiprestal de Sant Pere en la "Baixà", i a l'inrevés al cap de vuit dies. 
 

Les "Festes Majors de Tavernes" celebren enguany el 129 aniversari i el seu origen cal buscar-lo en allò que el poble va interpretar com una intervenció del Crist on després de les pregàries, s'aconseguir eradicar de Tavernes l’epidèmia de còlera morbo de 1885. 
 

Aquell any el Crist fou baixat des del Calvari enmig de les pregàries dels vallers que le demanaven detindre l’epidèmia. El còlera va desapareixer al poc de temps, i el veïnat va demanar a la Corporació d'aquell any la celebració d'unes festes dedicades al Crist en acció de gràcies, la continuació de les quals en anys successius determinaren l'origen de les actuals Festes Majors.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant la historia de com començaren les festes.

Anònim ha dit...

Ranci...tot molt ranci