L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 14 d’agost del 2013

Sete Sóis Sete Luas es clausura avui amb “Carlo Faiello i Tammura Remix” de Nàpols.

 
Anit poguerem gaudir amb l’espectacle oferit per “La Mal Coiffée”, “les despentinades” traduït lliurement, un groupe vocal occità format per 5 dones, i que basa el seu repertori amb cançons del Languedoc i en llengua d’oc, interpretades nom´s amb l’ajut de la percussió. Com elles mateixes van dir “recuperades escoltant els avis” en un treball del qual estaven satisfets perquè era la seua contribució a la recuperació i conservació del ric repertori cultural de la zona d’on provenen, l'Aude i l'Hérault. 


“La Mal Coiffée” no ens ofereix l’aire “despentinat” del qual parla el seu nom, almenys en allò que es refereix a la interpretació musical, ans al contrari tot el seu treball damunt l’escenari està basat en una pulcra interpretació, amb la continua successió de línies melòdiques que, com fan els cabells quan formen un perfecte pentinat, s’entremesclaven, es creuaven lleugeres i senzilles però a la vegades complexes en conjunt, es recolzaven en les diferents tonalitats per construir de cada cançó una peça mestra i única, amb el toc personal que oferia la perfecta polifonia de les seues veus.



I ahir va ser dia de petits homenatges, començant per les cuineres de la Toscana que ens han oferit aquest dies “tapes” acompanyades de vi de la seua regió. Ahir en pogueren degustar dos, senzillament exquisides, i com elles explicaven amb ingredients de “casa” com pa, mantega, anxoves, ceba, fetge de pollastre, taperes, que s’unien als macarrons amb por porc senglar de diumenge i una mena de guisat “a lo pobre” del dimarts.
Les cuineres del festival
Les cuineres reberen un fort aplaudiment així com tota la resta de persones de l’Ajuntament que contribueixen a que el Festival, ja en la XXI edició, siga una realitat any rere any i que ens permeta gaudir a Tavernes d’espectacles internacionals punters i de gran qualitat, encara que visquen “fora” (diguem-ho així) dels circuits comercials. 

Avui dimecres 14 d’agost es clausura el festival 



I ho fa de la mà de “Carlo Faiello i Tammura Remix” de Nàpols, sis musics a l’escenari amb les “Danses de Dionís”. Un repertori propi format per composicions originals i tradicionals que saben atrapar l’esperit de la nova música popular de la ciutat de Nàpols, mentre “Les danses de Dionís” se centra en els ritmes rituals i espectacles de tota l’àrea de la Mediterrània. 
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha cap floto del public. Com ha anat l'asistencia a la nova ubicació del festival?

Anònim ha dit...

Fabulosa. Totes les nits ple. Un èxit total.

Anònim ha dit...

Que li costa al poble este Festival?
Pot pagarse amb el cobra per la fabulosa entrada?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Primera pregunta: El cost està en el pressupost. Pot vosté consultar-lo.
Ara, igual troba que hi ha dedicat menys que en passades époques i que s'han suprimit viatges dels politics responsables a Portugal o Itàlia.

Segona pregunta: No, com no es poden pagar les obres de teatre amb el preu de l'entrada, com no es poden pagar els actes de festes del poble amb l'entrada que es cobra, com no es pot pagar totes les activitats culturals amb les entrades que es cobren.
No, com no es paguen de les entrades els festivals que es fan per exemple a Sagunt, o totes les macrofestes d'estiu de la veïna Gandia, per exemples, o els espectacles de la veïna Alzira.

Karl marx ha dit...

Pues que s'aclarisquen els polítics i que diguen quines activitats tenen la sort i el perqué d'estar subvencionades i quines no. Hi han moltes altres activitats, que amb l'entrada de la nova política del Bloc "això no ens ha de costar diners, s'ha d'autofinançar", i no s'ha dotat del pressupost corresponent. I moltes, potser siguen de més caire social que els saraos de Cultura.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Li haurem de recordar al senyor o senyora Karl marx que la política quan a entrades i pagaments dels espectadors en els espectacles de Tavernes, siguen els que siguen, no ha canviat i tots es regeixen per l'ordenança corresponent.
Llàstima que coses que ara es plantegen i es posen, com a mínim, en dubte, no es posaren fa uns anys quants eren altres el que governaven.
Sembla ser que per a alguns, segons el sant, cal fer-li la festa.

Karl Marx ha dit...

Qui ha parlat de pagar res?
Jo no dic que en actes culturals les entrades siguen cares o barates, sols que alguns eixen molt cars per a la efectivitat cultural que finalment tenen. Voler clavar el fil per la cabota.
D'altra banda com ja he dit, altres acttivitats de caire social no tenen eixa sort de ser subvencionades.

Sobre la ja cansina mirada enrere, dir que fa uns quants anys no hi havia blogs per poder dir-ho tot.
Sempre vivint del (negre) passat...

Poc bagatge argumentistic, sobretot per suposar interesadament del pensament de gent que ni conegueu.

Anònim ha dit...

Pero karl tu has anat als concertets? Tan agradat?

Anònim ha dit...

Massa nivell per a ell.