L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de maig del 2012

Un any més , l’Agrupament Escolta Valldigna participa en la Campanya Internacional de neteja de residus en les platges



Zona que netejaran els scouts
L'Agrupament Escolta Valldigna participa un any més en el projecte internacional “Netegem la Mediterrània” (Clean up the Med), amb treballs de neteja en un tram de platja. Aquesta activitat està arrelada a les activitats educatives de l’escoltisme de la Valldigna des del 2002 i ha sigut reconeguda i recolzada pel “Programa Ambiental” de les Nacions Unides. Aquest cap de setmana és la data triada enguanyperquè milers i milers de voluntaris dels països riberencs es mobilitzen en defensa del medi ambient i ho faran arreplegant els residus de les platges i costes de la Mediterrània.

La iniciativa va sorgir en 1985 des de la ONG italiana “Legambiente i des d’aleshores é una campanya de sensibilització ambiental i de lluita contra els de les platges impulsada i promoguda per l’organització ecologista italiana Legambiente. Participen entitats de tot l’àmbit mediterrani (Algèria, Croàcia, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Macedònia, Malta, Mauritània, El Marroc, Palestina, Portugal, Sèrbia, Eslovènia, Espanya, Tunis i Turquia) i se celebra el mes de maig amb la finalitat de promoure la cooperació, solidaritat i pau entre el països mediterranis, així com la protecció del Mediterrani.

Els treballs de neteja se solen completar amb activitats d’educació ambiental dirigides pels scouters per als joves participants, la majoria entre 12 i 18 anys, sent també un objectiu específic ampliar el coneixement que tenen sobre les platges i la pràctica de la seua neteja dins de la seua formació mediambiental. L’AEV vol animar tots els veïns a col·laborar en este projecte netejant el tram final de la platja (des de l’última escala direcció platja de Xeraco) el pròxim dissabte 26 de maig, des de les 16:30 hores fins a les 18 hores, aproximadament.