L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de maig del 2012

PLENARI DE MAIG: INFORME. Es torna el préstec per expropiacions de la depuradora


El cartell anunciador de la nova depuradora
El plenari de Tavernes va decidir en la sessió de dilluns tornar el prestec ICO finalista de 900.000 euros que s’havia de dedicar a l’expropiació dels terrenys de la nova depuradora. 

L’anterior govern va firmar el conveni en febrer del 2009 i va aprovar el préstec en novembre del 2010, però ací es va quedar tot. Va ser el nou govern qui, als pocs mesos de prendre possessió, adjudicava la redacció de l’avantprojecte que permetran les expropiacions.  L’endarreriment en el procés ha implicat no poder complir els terminis i ara s’ha decidit tornar el préstec i deixar de pagar interessos, quant ja se n’han abonat 65.000 euros.

A pesar d’això, l’oposició per boca del seu portaveu Manolo Vidal va ser capaç de culpar al govern de Jordi Joan de no haver posat interés en els tràmits.  El públic del plenari va quedar sorprés per eixes paraules perquè va ser ell mateix, qui no havia adjudicat l’avantprojecte i també la Generalitat, governada pel seu partit, no ha contemplat un euro amb el pressupost del 2012. 

El govern municipal indicava que quan la Generalitat faça efectiu el seu compromís i la nova depuradora vaja a ser una realitat, es podrá fer de nou un préstec per executar les expropiacions. 

LES DADES

Per tal de tindre’n una visió global, us ofereim les dades importants:

El PP i la Generalitat firmen el conveni
FEBRER DEL 2009: El govern municipal del PP i la Generalitat firmen el conveni per a construir la nova depuradora. Una inversió sobre els 36 milions d’euros.
  
NOVEMBRE DEL 2010: Ha passat any i mig, i per fi el govern municipal del PP aprova demanar un préstec ICO de 900.000 euros finalista per usar en les expropiacions de terrenys. El préstec ICO té una durada de dos anys i si en eixos dos anys (acaba enguany, en novembre) l’ajuntament no fa les expropiacions, l’ha de tornar. Així de senzill. 

MARÇ DEL 2011: El govern del PP comunica que el dia 1 d’abril del 2010 donarà a conéixer l’empresa redactora. Mai no ho va fer.

ESTIU DEL 2011: Él nou govern municipal es troba amb que l’adjudicació de l’avantprojecte no s’ha realitzat, a pesar de l’anunci del PP.  Es reprenen els tràmits que conclouen en

OCTUBRE-NOVEMBRE 2011, quan el govern de Jordi Joan adjudica el 17 d’octubre la redacció de l’avantprojecte de la depuradora a la UTE formada per les empreses Abacal Ingenieros Consultores, Integral i KM Proyectos per un preu un poc superior als 140.000 euros sense IVA. A finals de novembre es firma el contracte.

L'alcalde Jordi Joan firma l'adjudicació de l'avantprojecte
 
NOVEMBRE-DESEMBRE DEL 2011: Tal com es van coneixent els pressupostos de la Generalitat, es comprova que  no inclouen ni un cèntim d’euro per al projecte de la depuradora de Tavernes. Segons informa la premsa comarcal, ni la depuradora d’Oliva ni la de Tavernes van a estar contemplades en els pressupostos de la Generalitat abans del 2015. I vorem si no és per a més llarg, després dels successos en l’economia de la Generalitat!!

MAIG DEL 2012: Davant els terminis de l’avantprojecte i la impossibilitat d’efectuar les expropiacions abans de novembre del 2012, data final del préstec, el govern municipal decideix tornar-lo i no pagar més interessos.

REFLEXIONS FINALS

Hem de tindre present i en compte que Tavernes només ha de fer la redacció del projecte i l’expropiació dels terrenys, però el nostre ajuntament no ha de fer la depuradora: És la Generalitat qui ha de fer front als més de 36 milions previstos i no Tavernes. 

I pensem en les dates: De febrer 2009 al novembre del 2010 passa prou més d'any i mig, i del novembre del 2010 en què s’aprova el prestec de 900.000 euros fins al dia 1 d’abril, quan el PP anunciaria l’empresa adjudicatària passen cinc mesos més. En resum: 2 anys i 2 mesos ¿per a  què el PP faça què?

El dia 11 de juny pren possessio el nou govern i el 17 d’octubre adjudica l’avantprojecte. En resum: 4 mesos i el projecte adjudicat.

Hi ha hagut des del febrer del 2009 endarreriments. I nosaltres preguntem ¿De qui és la culpa d’aquest endarreriment? ¿Quin partit sembla ser que no es va posar a treballar de manera urgent i prioritària només va aprovar el préstec? ¿Per què el dia 1 d’abril no es va adjudicar la redacció? ¿Quina explicació hi ha perquè el PP no avance gens en aquest tema “tam important” els 8 darrers mesos del seu govern? ¿Pot ser coneixia que la Generalitat no anava a contemplar-la en els pressupostos?

I ara va la segona part: ¿Hi ha voluntat de la Generalitat en fer l’obra? Nosaltres dubtem d’eixa voluntat de la Generalitat des del moment que, tres anys després de la firma del conveni, no apareix la depuradora en el pressupost.

Ara, cadascú que en traga les conclusions. 

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El problema es que si no hi ha depuradora no pot urbanitzar-se res.
I per a fer la depuradora primer hi ha que tindre els terrenys.
Crec que els terrenys han de expropiar-se i no tornar el prestec.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La problemàtica de la depuradora és un tema que hem tractat en La Cotorra en múltiples ocasions. Si fas una recerca posant "depuradora" al quadre de la pagina d'inici dalt a l'esquerra, (el que té la lupa) t'eixiran. T'aconsellem llegir les cinc o sis últimes noticies que donen abundant informació.

De tota manera, t'informem que no hi ha temps material i el préstec no es podrà usar per a expropiar els terrenys i tot perquè els terminis previstos no es poden complir per no haver adjudicat el PP l'avantprojecte als pocs mesos d'aprovar el préstec, en novembre del 2010. S'ha perdut un any, i és eixe any el que cal per poder fer tots els tramits i demés que comporta l'avantprojecte i l'expropiació. En uns dels articles que pot buscar, tens més informació.

O siga que el préstec s'ha de tornar OBLIGATORIAMENT perquè és un préstec ICO finalista, és a dir, només es pot gastar per expropiar terrenys per a la depuradora i això s'havia de fer abans de novembre del'enguany, el 2012, quan es compleixen els dos anys de durada que té el préstec.

D'aci que indiquem que quan la Generalitat es faça l'ànim d'incloure la depuradora en els pressupostos es podra demanar un altre prestec per a expropiacions.

bonic ha dit...

Ara bé es podria fer quelcom sobre les persones que tenint un terreny agrícola els han urbanitzat la zona per interessos d'uns pocs i ara estaran pagant com a zona urbana molt de temps. Per tant no es descabellat demanar el possible a l'equip de govern que retorne si es possible, i de la forma més legal els diners que esta costant la follia de l'anterior equip de govern amb les preses sense tindre res lligat. Ia ixò que eren del mateix partit. Si al meu entendre és quan més els fan callar. Tu calla que sabràs tu!
Per tant a l'agenda de treball de l'equip de Jordi Juan: com retornar el que no es viable, al menys econòmicament.

Anònim ha dit...

Vols dir que no es farà cap urbanització a Tavernes fins que la Generalitat vullga?

No hi han altres formes de pagar la Depuradora com, per example, que la paguen els propietaris dels terrenys a urbanitzar'

No haber expropiat els terrenys es una errada de la que estarem arrepentits en uns anys.

Estruch ha dit...

I amb tot açò ens clavarem , diuen , en el 2015 mínim, lo que paralitzarà el desenrroll urbanístic de la platja mentres tant, i la platja de Xeraco creixent.

Anònim ha dit...

I per a que voleu mes urbanitzacions a la platja de Tavernes?,si hi ha mogolló d´apartaments en venta i en serveis la platja no creix.

Jaume Talens ha dit...

mpre hi ha afectats de les decisions politiques:

Hi ha fórmules i tant que hi ha, el que diguem es que es un error més el de l'expropiació que no es digna ni solidaria amb les persones que tenen els terrenys.

I se de bona font que l'equip de govern ho afrontarà per suplir una altra vegada més, la forma dirigista i dretana de l'urbanisme a la ciutat. Això si, sempre que primer ho sàpiguen els propietaris.

Estem escarmentats de expropiacions tipus Pai, i en coneixem prou, així com secretisme , forma de fer negoci determinats sectors locals que després abandonen la ciutat.

A pams, primer solucionar el tema dels afectats al no fer la Depuradora, segon com es planteja una bona solució, tercera avisar d'immediat els propietaris, i quarta que el benefici siga per a totes les persones que estan al poble, evidentment, i us assegure que hi ha fórmules.

Vergonya de situació que ha deixat de nou el PP, ja que no ha controlat els seus edils en situcions com la Depuradora.
La resta son bufes de pato, per a interesos concrets.

Estruch ha dit...

Anómim de les 12 : 17 , Quant es parla de desenroll urbanistic no sols es parla de vivendes, que, efectívament, tenim massa i tot de terrenys per a açò (sectors 12 al 17) i per a un muntó d'anys tal i comestà el tema económic i les negres perspectives d'?Espanya per a un bon grapat d'anys: També parlem, hi ens fa un a gran falta, d'un hotel per eixemple,o un cámping per a un turisme que ens hem trovat sen se buscar-lo i que a més es d´hivern , com son les caravanes.
Es dir, turisme de tot l'any,doncs del d'estiu hui per hui en tenim, cada dia menys, però anem aguantant.