L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 8 de maig del 2012

Compromís ha reclamat a l’Estat 540 milions més d’inversió per al País Valencià a través de 78 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. A pesar de l’acord pres pels partits, sembla ser que només Compromís ha demanat 54 milions per al drenatge del riu Vaca a la Valldigna



Joan Baldoví, diputat de Compromís
El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, va presentar les esmenes de la coalició als Pressupostos Generals de l’Estat en una roda de premsa. Baldovi, acompanyat per Ribó, va instar al president Alberto Fabra, i la portaveu adjunta del PP en el Congrés Marta Torrado, a “ser valents” per a reivindicar “el que és just” i “defensar els interessos dels valencians”. 

Baldovi va assenyalar que “Hem arreplegat esmenes locals de pobles fins les que afecten València i la seua àrea metropolitana, i aspectes que afecten a tota la comunitat”, esmenes que són fruit de la participació ciutadana i arrepleguen els suggeriments recollits per la coalició a través de la seua pàgina web.

Entre les esmenes, Compromís ha reclamat 50 milions per al Corredor Mediterrani, altres 50 per al desdoblament del tram del tren Gandía-Cullera i 54 milions més per al drenatge del riu Vaca, a mes de 50 milions per a recuperar la “hiperamortizada” autopista AP-7 i que els valencians haurien de “deixar de pagar , així com per la restauració del castell de Sagunt, l’escola infantil d’Algemesí, la depuració d’aigües residuals de La Safor-sud, una rotonda i un nou pas a nivell a Xeresa o la circumval·lació d’Oliva.
 
Tal com ahir va informar La Cotorra, sembla ser que finalment només Compromís s'ha recordat de presentar la proposta de despesa de 50 milions en els pressupostos de l'Estat perquè s'execute el projecte de laminació, drenatge i millora del riu Vaca al seu pas per la Valldigna.  Almenys, tal com informàrem ahir després de comprovar les més de 3000 esmenes als pressupostos, només la número 20, de Joan Baldoví, demanava eixa inversió.
 
 Un greuge comparatiu
 
Compromís va recordar que la inversió prevista per l’Estat per a la comunitat descendeix un 34,4 %, mentre que en la resta de autonomies baixa un 25% i en algunes, com Galícia i el País Basc, fins i tot ha pujat i considera que no són les dades de l’atur ni els econòmics els que justifiquen eixes xifres, sinó “els interessos electorals del PP”.
-

2 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Un deu per Baldoví, un tio que treballa per la seau terra sense mirar colors de qui la governa, si seguix així, en les properes eleccions nacionals i ara que soc independent, sobre no compartir prou part de la seua ideología, fins i tot meditaré votar-li : Primer les persones i les seus fets, després les idees.

En quant al riu, segur que UPyD no ha demanat ni un euro : si no volíen ni que anara a la reunió amb l'alcalde !!!!

VEÏNA ha dit...

Em sembla deplorable per part dels demés partits, que no hajen presentat l'esmena per incloure en els pressupostos la laminació del riu Vaca. Bones paraules, però paraules buides. I com diu un llibre famós: Se'ls coneixerà pels seus fets.