L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 22 de maig del 2012

L’ensenyament té avui una darrera oportunitat per tractar d’aturar els retalls


La vaga general de l’educació española pot tindre un gran èxit sí, contrari tal com s’apunta, milers de professors i estudiants s’uneixen a la mobilització contra les retallades del govern central i autònomics.

L’ensenyança pública està convocada hui a la primera vaga unitària de la democràcia. Una jornada de protesta contra les retallades del govern de Mariano Rajoy en matèria educativa, que afectarà a tots els nivells educatius i a pràcticament tot el territori español amb l’excepció de Balears i País Basc, que no faran vaga però han triat altre tipus de mobilitzacions.

La vaga general en el sector educatiu ha estat promoguda pels principals sindicats, els quals esperen que la convocatòria tinga un alt percentatge de seguiment, especialment per part del professorat. Quant als docents valencians, també s’espera que superen la participació de la mobilització que van protagonitzar el passat dimecres. Al centre de València, vora 20.000 mestres i professors van deixar veure el seu malestar amb el panorama actual de l’educació i, sobretot, amb el que se’ls presenta a partir del pròxim curs.

Eixa xifra, que els sindicats van situar en vora un 30% de participació, va ser una dada prou inferior a la que s’esperava. Tot i això, es creu que se superarà còmodament esta vesprada, atés que molts docents que no hi van participar el dia 16, podrien haver esperat a fer vaga hui. Una vaga que, a més, de moment serà l’última. Els sindicats van anunciar ahir que es mantenen les mobilitzacions per a demà i per als dies 30 i 31 d’este mes, alhora que s’ajornen les jornades de vaga previstes fins al moment.

Milers de professors i estudiants es reuniran a partir de les sis de la vesprada per donar inici a les manifestacions que recorreran les tres capitals provincials. A València, la marxa començarà a la Plaça de Sant Agustí i acabarà a la Plaça Amèrica. No hi faltaran els universitaris, que ja van avançar a ahir la jornada de protesta.

La Generalitat no es mou

Ahir, els sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació es van reunir amb la Consellera d'Educació, Maria José Català. Un encontre gens positiu, atés que la consellera no s'ha compromés a retirar o no aplicar els decrets i va justificar l'aplicació per la conjuntura econòmica.

El STEPV li va plantejar la no aplicació en el País Valencià del Reial Decret 14/2012 de retallades en educació, que suposa un augment de les ràtios, de la jornada lectiva del professorat valencià i acabar amb les retallades en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana que afecten a les despeses de funcionament, desdoblaments, reducció d'unitats o beques, entre altres assumptes.

El sindicat li va dir a Català que “no existeixen motius pedagògics, organitzatius ni econòmics per aplicar les retallades en educació, ja que hi ha diners per altres assumptes com ara grans esdeveniments que no suposen la creació d'ocupació o per socialitzar les pèrdues de la banca”. Segons el STEPV “l'Administració valenciana està utilitzant la crisi com a excusa per reduir les inversions en educació”.


 El diputat de Compromis, J.M. Panella li parla clar a la consellera

-