L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 9 de maig del 2012

TEMA DEL DIA: Una empastrà més del PP. I en van...? La Comissió Europea condemna la Generalitat per impulsar la Ciutat de la Llum i li demana que recupere les inversions públiques, valorades en 265 milions d'euros.


Vista del complex
Són ineficaces i són il·legals. Així ha declarat la Comissió Europea les ajudes públiques realitzades per la Generalitat del PP per impulsar els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum. 

Va ser Eduardo Zaplana i Francisco Camps els que van fer que la Generalitat Valenciana —projectant-los amb diners públics—  creara i gestionara uns estudis cinematogràfics.  I ja en el 2008 van rebre les primeres denúncies davant la Comissió Europea que assenyalaven la possible competència deslleial que era, per als estudis professionals privats ja existents a Europa, la irrupció d'un competidor que funcionava amb diners públics.

Mentre la Comissió Europea estudiava l'assumpte, el projecte megalòman dels dirigents del PP valencià només aconseguira fins ara al voltant de 60 pel·lícules, a pesar que totes acudien als estudis amb el reclam d'ajudes públiques. I finalment ahir la comissió comunicava que declara il·legals les ajudes concedides per la Generalitat Valenciana als estudis cinematogràfics Ciutat de la Llum, i sol·licitava a Espanya que recupere la inversió pública realitzada en el centre, que valorava en 265 milions d'euros.

La condemna evidencia la negligència del Consell: La Comissió Europea apunta que els 265 milions d'euros van ser concedits per la Generalitat Valenciana als estudis en concepte de finançament públic, i que esta "falseja de forma massiva la competència entre els principals estudis de cinema europeus".  

Però les opinions en el complex era que “estan arreglats si esperen que la Generalitat recupere diners d'unes productores que igual ja no existeixen i que es va donar en concepte d'ajudes fiscals i de tot tipus, però mai en forma de xec" i qualificaven la situació de "surrealista".

El president Alberto Fabra (PP) va assenyalar en canvi que els 265 milions d'euros corresponen a una ajuda europea, que el Consell, com a "beneficiari", hauria de retornar. "No coneixem el fallo en profunditat" però "ho estudiarem" i després afegí que té "la tranquil·litat que eixos diners estan ben emprats", encara que el complex haja sigut fins ara un pou sense fons de pèrdues de diners públics.

La diputada de Compromís Mónica Oltra no va poder sinó resumir que el Consell és "el govern més inútil de l'Estat espanyol i de part de l'estranger", afegint que els successius governs popularistes "han gestionat malament, irresponsablement i per a beneficiar interessos particulars i del seu partit".  

El síndic del PSOE en Les Corts, Antonio Torres, va recordar que “els principals afectats som els ciutadans, perquè caldrà pagar 265 milions d'euros de les arques de la Generalitat que restaran serveis i prestacions”. 

EU a través del diputat autonòmic Lluís Torró hi va afegir que el sector de l'audiovisual valencià "no ha sigut estimulat" per aquest megaprojecte. "Més aviat ha passat just el contrari, perquè hi ha hagut un creixement de productores estrangeres però de no de l'audiovisual valencià”.

- Segons l'Informatiu
-

1 comentari:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

En vers de "la ciutat de donar llum" es la "ciutat de donar fum".