L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 18 de maig del 2012

PLENARI DE MAIG: El govern municipal redacta una ordenança per regular l’ús de taules i cadires en la via pública i millorar la seguretat ciutadana.



El ple del dilluns va aprovar per unanimitat l’”Ordenança reguladora del domini públic municipal amb taules, cadires i altres elements auxiliars”. En poques paraules, el govern municipal ha redactat una ordenança que regula l’ocupació de la vorera i la via pública mitjançant taules i cadires que puguen traure els bars, cafeteries, orxateries i establiments semblants.

La llei antitabac  ha obligat a molts establiment a traure mobiliari a la via pública per facilitar l’ús dels fumadors i, encara que la llei ja anys aprovada i en vigor, mai abans cap govern de l’Ajuntament de Tavernes havia redactat i aprovat l'ordenança, cosa que ara ha fet el nou govern municipal.

Tal com va explicar la regidora del Bloc, Vanessa Marti, que ha estat la “mare” de l’Ordenança en col·laboració amb els departaments municipals, l’objectiu és donar la màxima seguretat, tant als vianants com als usuaris, i sobre tot evitar situacions de risc per a les persones i els menuts que puguen hi haver. Per tant cada establiment limitarà el seu espai amb elements de manera que no s'hi puga accedir a la via pública. 

Aquests elements, segons es va dir en el plenari, podien ser diversos – jardineres, cossiols, tanques... - però finalment tots els partits acordaren que això no està renyit amb la decoració i el gust i es va decidir que foren semblant i es mantigués un sentit estètic.

El text de l’ordenança no es definitiu i s’obri un periode d’al·legacions on qualsevol veí podrà dir la seua al govern municipal per tal que es modifique a millor.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu si va a penjar l'ajuntament esta ordenança a la seua web?

Aixó facilitaria molt les aportacions que podriem fer els ciutadans a esta i a altres inciatives festes desde l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Seguretat ciutadana? Cotorra crec que fas una gran tasca, pero no obstant hi ha temes que preocupen i molt al poble i aci no es tracten.

Cada dia al poble hi ha mes gentola, i tu diras que es una afirmacio sense fonament, pero els atracaments de les ultimes semanes em fan dubtar i molt de la seguretat dels carrers del nostre poble.

Crec que deuries abordar estos temes, que preocupen tant o mes que les piscines, parcs i avingudes i demes batalletes politiques de uns i altres.

http://www.levante-emv.com/sucesos/2012/05/15/joven-apunala-vejar-pegar-transexual-tavernes-valldigna/905034.html