L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 3 de maig del 2012

El Ministeri d'Hisenda aprova el Pla d'Ajust de Tavernes.

 
29 de març: el govern aprova el pla d'ajust amb els propis vots.
 El Ministeri d'Hisenda ha aprovat el Pla d'Ajust de l’economia municipal de Tavernes, un fet que demostra que el pla elaborat pel govern de Jordi Joan és un pla que compleix totes i cadascuna de les directrius del Reial Decret Llei 4/2012.

El Ministeri d’Hisenda ha fet bones les paraules amb què l’alcalde, Jordi Joan, i el regidor d’Hisenda de Tavernes, Víctor Borràs, qualificaven el pla d'ajust: realista, coherent i on es contemplen unes mesures necessàries per salvar la situació de fallida económica en què el PP va deixar l’Ajuntament de Tavernes.

La primera conseqüència és que ja es pot demanar el préstec de 2.700.000 euros per a pagar als proveïdors. Sembla ser que serà el pròxim plenari, el dia 14 d’aquest mes de maig, quan es donarà llum verda a l’operació de crèdit a llarg termini, 10 anys. 

El govern municipal continua esforçant-se, treballant i posant mitjans per assolir el que és ara per ara un dels objectius fonamentals: pagar els proveïdors, cumplir i llevar-los preocupacions a les empreses que van prestar serveis a l’Ajuntament o varen subministrar ben i equips i no havien cobrat en el govern del PP. Amb aquest mateix objectiu el passat estiu, el govern de Jordi Joan va signar un préstec ICO de 619.000 euros que es va destinar integrament a pagar proveïdors. I ara, aquest será el segon per pagar uns poveïdors, majorment locals, que no oblidem van estar deixats de la mà del PP durant la passada legislatura.

El Pla d'Ajust aprovat pel govern de l’Estat preveu que el nostre Ajuntament comence a tindre un estalvi nét positiu a partir de 2014. Açò significa que serà aleshores quan hi haurà equilibri entre ingressos i  despeses, i per tant, recuperar la capacitat d'autofinançar-se per a fer inversions amb ingressos corrents.

Plenari d'abril: el PP qualifica el pla d'ajust de barbaritat, incorrecte i demana la dimissió de Borràs

 ¿I ara què fem d'allò que es va dir? 
L’aprovament del Pla d’Ajust pel Ministeri d’Hisenda del govern de Rajoy (“ahí es na” que dirien els castissos) demostra una vegada més l'equivocació d'aquelles veus, entre elles el grup municipal del PP i del seu portaveu Manolo Vidal, que deien que hi havia errors al pla.

¿Què fem ara de les frases dites pel portaveu del PP en el ple i publicades integres en la premsa? ¿Què fem ara de:

“elimine (l'alcalde) totes les barbaritats que vostés van aprovar (amb el Pla d’Ajust) el passat divendres. Van a dur a terme l’error més gran fet per un govern en la història de la democràcia de Tavernes, amb conseqüències nefastes per als veïns”.

“Aquest acte de sobèrbia ha fet que vostés hagen aprovat un pla d’ajust amb dades incorrectes”.

“La bona veritat és que el tripartit ha amagat en este pla una recaptació encoberta de més de 29 milions d’euros, que són més de 4.800 milions de les antigues pessetes, una autèntica barbaritat per a Tavernes, feta per a que ningú s’entere, i a costa de tots els ciutadans”.

“El PP, a qui el tripartit ha acusat de mal gestor fins a cansar-se, acaba de demostrar que tots els càlculs del Tripartit estan equivocats. Un error monumental, com cap altre, que buscava traure rasquit de les associacions i dels veïns”.

“Senyor alcalde, el senyor Víctor Borràs m’acusava públicament de no saber fer números, ara jo li demane públicament que dimitisca com a regidor d’hisenda, per no saber ni on està.... No podem permetre tindre un regidor i un alcalde que s’equivoquen en conceptes bàsics”

“Este embolic on ens ha clavat el tripartit és motiu suficient perquè el poble de Tavernes conega de veritat qui són els qui estan governant. El Partit Popular ha demostrat saber on està i de què parla”.

¿Què fem, senyors del PP? Perquè ja veuen el Ministeri d’Hisenda avala i aprova el Pla d’Ajust amb la qual cosa es demostra que no era una barbaritat, ni era soberbia ni hi havia dades incorrectes, ni hi ha recaptació encoberta; ni els càlculs del tripartit estaven equivocats, ni era cap embolic del tripartit... ni calia que dimitira el senyor Borràs per no saber fer números.

L’aprovament del Pla d’Ajust pel Ministeri dóna la raó al govern municipal i fa bo l’informe de la Intervenció Municipal, aquell que venia més o menys a dir que el PP havia usat una metodologia equivocada en fer el “tripla” alternatiu i damunt no havia tingut en compter les normes del Ministeri.

L'alcalde explica el pla d'ajust que ha comptat amb la revisió i informe positiu de la Intervenció
 Fem un poc d’història

L’any 2008 l’Ajuntament de Tavernes va acabar el pressupost amb deficit i també va haver un Reial Decret Llei 5/2009 que facilitava pagar proveïdors amb la condició de fer també un pla d’ajust. No cal ni que el PP no en va fer cap, de pla i Tavernes no es va poder acollir al decret llei i els proveïdors.... bé, ja s’ho imagineu. Problemes per cobrar i arrossegats fins ara.

I per què no el va fer el PP el pla? Ens podem pensar o bé que no sabia fer-ne o bé que no volia que els veïns ja començaren a vore que la cosa no venia massa bé i que la gestió econòmica del PP i l’economia de l’Ajuntament, a pesar d’augment de la contribució i plusvalues de Marenys, junt a cobrament del canon de l’aigua potable, començava a fer aigua per tots els costats.

I l’any 2009, la Intervenció Municipal informava en contra del prestec extraordinari que volia demanar el PP perquè no havien fet cap pla d’ajust. La situació existent del 2008 era 3.987.260 euros de remenent negatiu de tresoreria i 473.390 euros en obligacions derivades del pressupost.

Tampoc el PP va complir el pla de sanejament 2008-2011 redactat i aprovat per ells i arribàrem així a la situació economica que va arreplegar el govern actual. Tot i això, i perquè vosaltres lectors arribeu a comprendre el desgavell econòmic i quina gestió feia el PP, passava en plena bonança econòmica i, com hem acabat de dir, quant entraven els diners a cabassos procedent de la major pujuda de l’IBI en la història de Tavernes i cobrant les plusvalues de Marenys. El PP havia calculat acabar la legislatura 2007-2011 amb més de 7 milions d’euros de benefici: la realitat, un Ajuntament endeudat i ni per a pipes. 
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tot l'equip de govern, que personbalment pense uqe hauria de donar un pas més i
DENUNCIAR tot el que no es va fer baix la normativa per a sol·licitar RESPONSABILITATS

Anònim ha dit...

Una gran noticia per a molta gent, enhorabona per la feina feta... Altres hauràn de mirar, apendre i simplement aplaudir i donar les gràcies per haver-los donat una classe de com fer les coses ben fetes i sense què els alterés les brabuconades del portaveu del PP. TRIPARTITO, TRIPARTIT O MILLOR DIT, SOLUCIONS PER A LA GENT DE TAVERNES!!!

Bonic ha dit...

La serietat sols se li demana als nacionalistes i l'esquerra, sembla que la dreta pot dir i sobretot fer el que li semble, i ací tenim una nova oportunitat de vore que és cert. Sobretot aquells que estiguerem a un ple que es demanava la dimissió de tanta gent. Serietat. Demanavem que gent de números deixaren el seu lloc al no saber fer-los. Deplorable. I ara que srs del PP, i les rises que tenien, que fem, tenen vostés dignitat per a l'autocrítica. Demanaran perdó ocm demanaven al govern municipal. Contestava el sr BOrràs per ara no dimitixc, i vostés per ara demanaran disculpes públiques com ha fet el rey per tan desagradable sessió, com ha fet inclús el rei. Crec que no tindrem eixa sort, no la meresquem el personal serio del poble. Però tenim esperança que si torna a passar demanen disculpes, estigueren a un nivell inesperat per a un plenari, inclús per a nous regidors del PP. I això que ho havia mirat un interventor. vaja, vaja. Sempre cal pensar que són independents com la nostra interventora. No pixem mai fora de test.

Anònim acreedor ha dit...

A lo que interesa,
a partir de quan començarem a cobrar?
Perque ja fa quasi l'any...
Com els diners a pagar es trauen d'un préstec, cobrarem tots igual de prompte?
Entenc que serà ja a finals de mes, ja que dieu que fins el 14 de maig no s'aprovará la solicitud de prèstec, i després sempre sols hi haver prou paperassa.

Anònim ha dit...

En la primera foto parece que estén cantando el "cara al sol", si hubiera sido en la otra bancada daría que pensar :es broma, los del PP de Tavernes son gente con "seny" , aunque en economía anden flojitos.