L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 23 de maig del 2012

L’ensenyament públic valencià ix al carrer per demanar respecte i qualitat



Manifestacio ahir a València
Milers de professors, pares i estudiants del País Valencià es manifestaren ahir en contra de les retallades en l’educació pública. I també a la resta de l’Estat l’educació pública espanyola va viure ahir la primera vaga unitària de la democràcia. Una jornada de protesta contra les retallades impulsades pel govern de Mariano Rajoy, i consentides pels governs autonòmics, com el valencià. Segons els sindicats, la vaga va estar secundada pel 65% dels docents en primària i secundària, mentre la Generalitat parla del 30%, i el percentatge pujaria al 36% en l'ensenyament públic.

La repercusssió major va ser a les universitats. Els sindicats van qualificar el seguiment com “massiu”, davant el  percentatge del 80% que va deixar pràcticament buides les facultats. Una opinió compartida pel coordinador de l’Assemblea General d'Estudiants (AGE) de la Universitat de València, Gabriel Salinas, qui va afirmar que la vaga havia estat un “èxit rotund”.

La jornada va estar protagonitzada per dues manifestacions. La més multitudinària va ser la de la vesprada. A València, vora 60.000 persones van recórrer els carrers del centre de la ciutat sota el lema “No a les retallades en el sector públic”. Pancartes, cassolades i crits contra les mesures anunciades pels governs central i valencià van protagonitzar la marxa.

L’altra manifestació, al matí, va ser més inesperada i reduïda, però va aconseguir que alguns dels protestants foren atesos per membres de la Conselleria d’Educació. Unes 300 persones van tractar d’accedir a l’edifici de l’Avinguda de Campanar, i tot i l’esforç policial per evitar-ho, finalment tres representants de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública van aconseguir ser rebuts pel secretari autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell, i pel director general d'Universitat, José Miguel Saval. Precisament, este últim, es reunirà hui amb representants de les cinc universitats públiques valencianes.

Del dia d’ahir cal destacar també que va suposar l’inici d’una vaga indefinida per part dels professors associats de la Universitat de València. Una iniciativa amb la qual es neguen a presentar actes i a signar-les, en protesta per la decisió de no renovar-los els contractes.

La situación és reflex de la difícil situació per la que travessa el sistema educatiu valencià. El sotssecretari d'Educació del PSPV, Miguel Soler, deia que s'ha de potenciar l'educació “i deixar d'anunciar grans reformes que empitjoren la situació”. Marga Sanz, síndica d’EUPV en les Corts, va exigir “la retirada de totes les retallades que estan fent que l’educació pública es convertisca en un reducte i en un gueto”.

El portaveu de Compromís en les Corts en matèria educativa, Josep Maria Pañella, va advertir que la mobilització de professors, alumnes i familiars d'alumnes en el dia d'ahir, “és un motiu més que suficient perquè el president de la Generalitat baixe del seu pedestal i escolte les persones que han eixit hui al carrer per a defensar un sistema d'educació públic, universal i de qualitat”.

- Segons L'Informatiu
-