L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 15 de maig del 2012

I ara que farà el PP? Convocarà un referèndum perque els valencians diguem la nostra en la privatització de la sanitat pública?


La Generalitat Valenciana sol fer enquestes en el web sobre temes d’actualitat. Fa uns dies es podía dir l’opinió a la pregunta: ‘Estàs d’acord amb el nou model de gestió sanitària de col·laboració públic-privada? Habitualment cap enquesta arriba als 500 vots. Aquesta ha rebut el total de 29.362 vots abans de ser substituïda per un altra pregunta. El resultat: 80% de vots en contra i un 20% de vots a favor.

Els resultats són demolidors contra el nou model sanitari que impulsa el govern del PP i reafirma la necessitat d’una consulta ciutadana perquè els valencians i valencianes donen la seua opinió sobre la privatització de la gestió de la sanitat. 

Així ho entén la coalició Compromís que ja ha pres la iniciativa en les Corts Valencianes que ha presentat una iniciativa, que serà debatuda en el Ple aquesta setmana, perqùè es convoque una consulta popular sobre la privatització de la gestió de totes les infraestructures sanitàries anunciada pel govern del PP.

 Compromís ha recordat que la privatització de la sanitat no es contemplava en el programa electoral del PP, i els ciutadans i ciutadanes avalen amb el seu vot una majoria per a governar, un programa i unes accions de govern, però no perquè un executiu realitze allò contrari al que s’ha compromès amb el programa i traeix la confiança de la ciutadania.

Cal saber que l’Estatut d’Autonomia al seu art. 28.5 estableix que “El President de la Generalitat podrà proposar d’acord amb allò que determine la legislació de l’Estat, la celebració de consultes populars en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, sobre qüestions d’interés general en matèries autonòmiques i locals.” I ara què farà el PP? Considerarà que la sanitat és d’interés general? O simplement un mitjà més de negoci per a la gestió privada?
-