L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 5 de maig del 2012

ARTICLE D'OPINIÓ: Empobrits



Fabra calla, no contesta. En la darrera sessió de control (o millor dit sessió de monòlegs) del passat 26 d’abril vaig pregunta al Molt Honorable President de la Generalitat què estava fent per defensar els interessos del poble Valencià. No es va dignar a contestar-me. Hem vist com el Gobierno de España torna a discriminar-nos als Pressupostos Generals de l’Estat de 2012. Podeu vore les reaccions de la Cambra de contractistes i fins i tot organitzacions empresarials.

El PP ha tardat en presentar-los. Va primar el càlcul polític-partidista. Els importa poc la seriositat i el rigor per a generar confiança i superar la gravíssima crisi econòmica i de valors. Ells volien guanyar les eleccions a Andalusia i punt. El PP al capdavant del Gobierno de España va rebutjar la nostra esmena a la totalitat. El fet però és que a més d’amnistiar els defradudadors i continuar amb la política de les infraestructures insostenibles, continuen marginat els poble valencià. On està el poder valenciano? què s’ha fet del victimisme? El PP de Rajoy és igualet que el PSOE de Zapatero. Si som el 10% de la població de l’estat i el 9′6% del PIB per què la INVERSIÓ PÚBLICA TERRITORIALITZADA és del 7′6% i en la majoria de casos no s’acaba de executar? Sempre per baix, sempre discriminats, l’empobriment avança. Li vaig dir directament al President Fabra si pensava fer alguna cosa, i davant la no resposta, el vaig acusar directament de “no defensar els interessos valencians. Vosté es submís al seu Partit i ens condemna a la marginació”.

Considere que la discriminació secular és matèria de drets fonamentals i que caldria anar al Tribunal Constitucional. Cada valencià té 140 euros anuals menys dels que necessitem per a finançar la Sanitat i l’Educació. Si sagnant és la inversió de l’Estat a casa nostra (que fins i tot va ser motiu de reforma de l’Estatut de la Vergonya), més injust és el cas del FINANÇAMENT AUTONÒMIC, és a dir, els diners que disposa el Consell Valencià per a poder atendre mínimament serveis públics com la sanitat, l’educació o la protecció social. Nosaltres sempre hem reclamat un finançament just. Fins i tot Alberto Fabra, per llevar pressió sobre el fort endeutament que pateix la Generalitat Valenciana afirma que l’Estat ens ha infrafinançat en 8.357 milions. És a dir, el President de la Generalitat ha afirmat que el deute de l’Estat amb el poble valencià es estratosfèric i no fa res. Jo li vaig dir que si no feia res, ens estava empobrint i danyant el nostre benestar.

La conclusió és molt clara, més retallades, més empobriment, conseqüència d’un president dèbil que ha estat imposat des de MADRID i no reivindica, no alça la seua veu mentre desmantellen el nostre benestar. I no oblidem que el conjunt de retallades al Pressupost serà al final de 2.500 milions d’euros :

- 1.058 milions d’euros com a resultat de l’aplicació del Decret 1/2012.
- 1.000 estimats de les retallades imposades pel govern central a les autonomies recentment.
- 200 o 300 milions en partides que seran inhabilitades segons informacions dels mitjans. 

Deficient finançament històric i actual, amb 700 milions anuals de dèficit des de l’any 2.000. I tot això per uns governants insolvents: Descontrol en la despesa pública i en l’endeutament de l’administració del Partit Popular que ha provocat un deute de 20.000 milions. Reforma exprés de la Constitució pactada per PP i PSOE, de l’article 135 acceptant el dèficit que marque la UE.

Dependència dels tipus d’interessos que fixa la banca al deute (enguany d’interesos pagarem 1.000 milions d’euros). Cal continuar? Mentrestant tenim un President que ni contesta ni defensa els interessos del poble valencià. Pot ser han aconseguit el seu objectiu, empobrir-nos i humiliar-nos. 

Enric Morera
Sindic de Compromís a les Corts Valencianes

-Remés