L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 11 de maig del 2012

La XVI Setmana Ciutadana es clausura avui amb la presencia de l’escriptor de Tavernes, Rafael Chirbes.




Rafael Chirbes amb el tema “L’ofici d’escriure” será l’encarregat de tancar les xerrades de la setmana aquesta vesprada a partir  de les 7 de la vesprada. Chirbes és un dels novel·listes més reconeguts del panorama espanyol actual i és autor d’obres com  Mimoun o la La larga marcha que va ser guardonada a Alemanya amb el Premi SWR-Bestenliste. Aquesta novel·la inicia una trilogia sobre la societat espanyola que abraça des de la postguerra fins a la transició  i obres com La caída de Madrid i Los viejos amigos. Amb Crematorio, un retrat de l'especulació immobiliària, va rebre el Premi Nacional de la Crítica.  El president de CAVECOVA, Joan Antoni Caballero, clausurà després de la xerrada.

Ahir va ser el torn del regidor d’Hisenda de Tavernes, Víctor Borràs, que va fer un repàs per l’economia, tant estatal com autonòmica i local, per tal d’explicar quin tipus d’intervenció ha aplicat l’Estat als Ajuntaments a través del denominat Pla d’Ajust, una manera de facilitar pagar proveïdors a canvi, segons deia el regidor, d’una estricta intervenció en l’economia municipal, que pot vore com no li arriben fons estatals si no acompleix els objectius marcats de sanajament.


Entre altres coses, això implicava que per aquest Pla d’Ajust i complir la llei, l’Ajuntament de Tavernes està obligat a no oferir cap servei deficitari i obliga a una revisió de taxes per complir el principi d’autosuficiència, és a dir, qualsevol serveri ha d’ingressar en concepte de taxa el mateix que tinga de despesa. 

I ens assabentarem també que l’Estat en la Llei de Pressupostos de l’any passat  va “congelar” també durant uns anys el percentatge municipal aplicat a l’IBI amb la qual cosa no li deixa massa marge de maniobra als Ajuntament. I parlant d’IBI va eixir a la palestra la revisió, que no és tan facil ni senzilla com pareix i ara comencen els tràmits. De tota manera, el regidor avançava que per trobar alguna disminució en el concepte impositiu caldra segurament anar a l’any 2015, una data que vindria també determinada per la complexitat i l’aplicació de la reducció.

Malgrat ser una xerrada molt interessant, molt didàcta i molt clarificadora- enhorabona-  i que el regidor Víctor Borràs va fugir de l'aspecte partidista, encara que pel tema no va poder evitar algun posicionament, no va ser molt nombrossa l’assistencia: representants d'algunes entitats local i entre la classe política només l’alcalde i regidors del Bloc, del govern municipal, recolzaren el regidor socialista mentre no veiem presència dels dirigents del propi partit. I com no cap regidor del PP, com ha estat habitual en totes les xerrades. Es nota que no és any electoral o que l’Associació de Veïns, com també és sabut, no és sant de la seua devoció. Perquè no ens diguen que faltem a la veritat, només a la primera xerrada de dilluns, en parlar el president de la Creu Roja, Eugenio Meló, van assistir els regidors del partit que tothom sap estan molt implicats dins de l’entitat. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cotorra, si no van anar ni a vore "el seu" Ginés i al "seu" Eugenio Pérez en la presentació de dimecres del programa de violència de gènere com vols que vagen a vore els demés? ¡Sereu babaus!.

Anònim ha dit...

Tens raó, jo estava allí i no estaben.