L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 12 de març del 2009

Un ple mancomunal ben mogudet

Mogudet i ben mogudet va resultar el ple de la Mancomunitat de la Valldigna celebrat dimarts.
L’alcalde de Simat, Eladi Mainar, i el de Tavernes, Manolo Vidal, enfrontats i ben enfadats, encara que al final es demanaren disculpes. La cosa sembla venia de darrere i per un conjunt de qüestions, que segons ens conten, toca molts i molts assumptes de la Mancomunitat. I en el fons, els molts diners que es gasten i el personal que hi treballa.
Un primer punt de fricció va ser la molta gent que treballa per a la manco: secretari i interventor de Tavernes, dos ADL i una persona que treballa com a càrrec de confiança del mateix president, però que sembla més posada per l’ajuntament de Tavernes, almenys això diuen tots pel “ baixet” atés les relacions familiars.
I es demana que la gent de la Mancomunitat siga només per al servei de la Mancomunitat, disminuir despeses i contractar un auxiliar administratiu.
En un momento determinat de l’enfrontament Manolo Vidal–Eladi Mainar, l’alcalde de Tavernes va recordar que aporten més que ningú a la Mancomunitat (sobre els 425.000 euros és l’aportació de Tavernes el 2008) i va preguntar si el que volien era que desapareguera la Mancomunitat, la qual cosa alguns presents van interpretar com amenaça que Tavernes podría eixir-se’n. I si Tavernes se n’ix…. adéu, adéu!!!.
Tavernes, recordem-ho, aporta molt, molt més que Simat i Benifairó junts, i per tant… qui paga, mana!!
La indemnització que cobra l’actual president va eixir també a relluir en parlar de la necessitat de reduir costos per la crisi. El de Tavernes va contestar i va retar a posar damunt de la taula tots els papers i despeses, les de l’època de presidència socialista amb Agustí Pascual i els de l’actual, amb Jose Luis Ferrando, per comparar a vore quin president gastava i costava més. I això, segons ens conten, ho va repetir un parell de vegades.
Després la cosa va passar al tema del sopar i dels 20 euros. Sembla ser que Vidal havia proposat no fer sopar sinó un vi d’honor per als Premis Valldigna i sembla ser que Simat va dir que els premis eres els premis i havia que seguir donant-los la importancia que mereixen.
Si els regidors paguen o no paguen, si se’ls tornara o no els 20 euros…. això no va quedar gens clar. Ens diuen que el PP de Tavernes va confirmar que els seus regidors pagarien el ticket perquè ells no anaven a eixir per això als diaris i el PSOE i el Bloc de Tavernes van confirmar que ja havien fet els ingresos del seus molt abans.
Com vegeu, mogudeta la reunió. I la sensació en molts dels presents de que la Mancomunitat no està servint més que per a organitzar el Dia de la Valldigna i cal donar-li un bon gir.
Ara cal tindre la festa en pau i un bon Dia de la Valldigna.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Una Mancomunitat inútil, ruïnosa i avergonyidora

Fa temps que se'n parla i hem sentit posicionaments des del BLOC, des d'Esquerra, i també des del moviment Civil, denunciant l'inoperància i el poc sentit de l'ens, fins i tot alguns personatges hui asseguts en les poltrones de la manco afirmaven públicament que el que tenien que fer era “fer volar la manco”, però res més lluny de la realitat, la continuïtat i el desprestigi de l'institució és cada dia més pales, no hi ha tema que gestione l'entitat que no esdevinga polèmic: els Premis Valldigna, l'edició l'any 2007 va encetar una dura polèmica perque l'aleshores President Agustí Pascual volia atorgar un guardó, al hui investigat Molt Honorable Francesc Camps, i en el 2008 també va haver-hi rebombori per l'adjudicació d'un premi d'investigació històrica a un membre de l'ens, l'actual alcalde de Simat Eladi Mainar, son dos bons exemples de la poca credibilitat dels guardons que manquen de jurat, bases i debat, i que han estat marcats per l'obscurantisme i el tarannà poc democràtic dels qui fins ara han presidit l'esmentada institució.

Una institució sobredimensionada en quan a funcionaris i limitadísima en quan prestacions, que es permet el luxe en els seus pressupostos de dotar d'uns suculents sou a al presidència i al seu personal de confiança, com si es tractés d'una institució important i competent, quan en la seua trajectòria ha estat ja titllada de “mancomunitat de los banquetes” o sucursal de l'editorial La Xara.

UNA VERGONYA, carísima per les butxaques dels contribuents valldignencs, que ja han vist com el municipi de Barx se'n sortia, fruit de l'aplicació d'una serie de mesures d'estalvi davant la crisi de l'hisenda municipal.

UN MAL DE CAP, que tothom vol esquivar, però on hi han responsabilitats polítiques, i algunes serioses, de tots i cadascun dels regidors que seuen a la taula mancomunal i que en principi en son còmplices i botxins de la malifeta: EU, ERPV, BLOC, PSOE i PP

Anònim ha dit...

Lo bonico és lo de la filla dAmparo Espí. Primer la posen dADL i quan li se acaba el contrat la posen de personal de confiança, guay del paraguay.
Cotorra, disho clar i no ho amagues q la gent ho sap. E´s la filla de amparo a qui han colocat a dit.
gràcies per la informació

Anònim ha dit...

Lactitut de manolo es la de un verdader fach... va... me calle...
o siga, q com tavernes posa més diners, si no es fa lo q ell diu, pues sen va.
jo sempre ho he dit, q al PP la valldigna li la bufa, lo unic q vol és figurar i despilfarrar.

Anònim ha dit...

El que fa Monolo Vidal tant en la Mancomunitat com en l'Ajuntament es de ser poc democratic, ell sols vol manar i si no es fa el que ell diu resulta que la resta de lña gent ni vol al poble ni a la Valldigna. Ell cara de bon xic pero al ramat fa el que li dona la GANA en les dos intitucions.

Anònim ha dit...

Tavernes ha canviat d'alcalde? Qui és Antonio Vidal i de quin partit és?. Sé que no publicaràs este comentari, perque l'altre en el que et dia que al 'pres'i de la Junta li dien Javi Fons ja no el vas publicar.

És el que té guardar-se el dret de decidir si el publiques o no. Qué passa si algú entra i parla mal del teu partit? no el poses? És això que tant es critica de les tv públiques com la valenciana o la madrilenya? traus solament el que t'interessa? democràcia? cotorra cotorra...que se't veu el 'plumero'.

Anònim ha dit...

Doncs jo no sé la resta de partits, però he llegit el que escriu las provincias. Les propostes d'ERPV amb un regidor, al meu entendre són ben coherents: prou de promocionar misses per part de la manco, música de cantants i grups de la terra i una fira diferent, promocionant el comerç de La Valldigna. La gent s'està fartant de tots els anys la mateixa rutina, mercat alié a nosaltres, grups que canten en castellà, Simat acaparant el 90% de la diada, manifestos que no se'ls creuen ni els propis redactors ni lectors i menys els valldicnencs i valldicnenques.

Salut amics.

Anònim ha dit...

Al que escriu pres'i.

Què és un pres'i ???.
Vol donar lliçons i ell també s'equivoca escrivint.
Que siga Antonio, Juanito o Perico de los Palotes no canvia res i tots ens hem assabentat. En el context estava ben clar que es parlava d'Eugenio Vidal ¿O no?
Amb tantes coses que hi ha per comentar!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Benvolgut amic anònim, el del pres'i:Tots podem escriure malament un nom per error, que no serà per desconeixement. Més davall està ben posat el nom del nostre alcalde.
Errors en fem tots. Vosté mateix en fa, perquè això de "pres'i", no ens negara que és un error... Pitjor seria que vosté ens tractàs de mentiders, de què la gent de La Cotorra no informem o no sabem de què parlem... i això no ho fa. Bon senyal que anem be. I també que en tot el demés està vosté d'acord i ens alegrem. Estem en el bon camí.
No hem censurat MAI MAI MAI (com sant Pere, tres vegades) CAP COMENTARI siga del color polític que siga.
Repetim: però que sue siga un comentari.
Li recordem que vosté la primera vegada no feia cap comentari sobre el tema: només ens informava que havíem posat mal el nom. I li vàrem fer cas i el canviarem.
I no ens done lliçons de democràcia, per favor.
Amb açò tanquem aquest tema. Esperem els seus comentaris assenyats i fonamentats sobre els fets que s'informen o es comenten. Gràcies

Anònim ha dit...

'Ojo' jo mai he dit que el que escriu no siga veritat, de fet em pareix molt lloable i molt demostratiu del que passa al nostre voltant.

És més, pense que ja era hora que hi haguera algú que contara les veritats tal com són, perquè si hem d'esperar a que ho facen Las Provincias o Levante amb les seues 'grans cobertures informatives' a la nostra comarca, aniriem aviats. (valga com a reprimenda!)

Però insistixc, no compartixc que quan faces un comentari tinga que passar per l'administrador i publicar-lo solament si 'li parex bé'.

Que vosté diu que els publica tots? Perfecte! Tal vegada siga veritat o tal vegada no ho siga, però espere que em permeta tenir els meus dubtes.

Jo no intente donar classes de democràcia a ningú, rés més lluny de la meua intenció, però a Tavernes per sort o per desgràcia ens coneixem tots i més o menys ens menegem tots pels mateixos entorns i si vol li puc contar algunes 'batalletes' del partit al que tinc fortes sospites que representa, i no per que "m'han dit, m'han contat o es diu pel poble"...

No cal que li diga més, vosté mateixa dona la cara amb frases com: "Esperem els seus comentaris assenyats i fonamentats sobre els fets que s'informen o es comenten". Jo em pensava que es podia opinar del que volguerem...

Abans d'acabar, m'agradaria insistir en que estic completament d'acord amb la majoria de coses que escriu, però OPINE que fallen les formes.

Per desgràcia a Tavernes tampoc tenim una opossició suficientment preparada i qualificada per donar solucions al desastre.

Salutacions a tots!

La Cotorra de la Vall ha dit...

1. Les persones que formem La Cotorra no representem ni som la veu de cap partit.
2. Moderar els comentaris és per evitar insults, brofegades o desqualificacions personals sense relació amb l'espai polític o públic d'una persona. Crec que amb això estarà d'acord amb nosaltres.
I aprofitem per felicitar tothom perquè només s'ha donat un cas en els nou mesos que portem.
3. Vosté i tothom pot opinar el que vulga però agraïm siga referent a la notícia o informació, simplement per mantenir un mínim ordre en cada tema. Això crec ho comprendrà.
Ho hem dit sempre: Si alguna informació consideren vostés interessant i no la tractem, feu-nos-la arribar per correu
lacotorradelavall@gmail.com
i la publicarem. Ja ho hem fet més d'una vegada.

Salutacions

Anònim ha dit...

La filla d'Amparo Espí mai ha sigut ADL. Un càrrec de confiança, com el seu nom indica, es fa amb qui tens confiança i per tant, no cal fer cap examen per a ocupar-lo.

Anònim ha dit...

A l'últim - menys carrecs de confiaça i menys sous, en una mancomunitat que no serveix per a res ...

Els carrecs i sous son fruits d'un pacte ruinós, que sols ens porta aixo ruina i misèria

Anònim ha dit...

La filla d'Amparo Espí sí q ha estat com a ADL, just abans de que la nomenaren personal de confiança. Quan se li va acabar el contracte com a ADL (i també la posaren a dit) perquè continuara xuplant del pot la varen posar com a personal de confiança del president de la manco. Un càrrec q no existia fins al moment. Este càrrec no el té per exemple el president de la manco de la safor, manco de més envergadura.
En fi, no s'estranyeu, el PP ja sabeu tots per a que està, xuplar del pot. Supose q ningú s'estranyarà.

Anònim ha dit...

FRAS DEL DIA DE LA VALLDIGNA 2008.

FRAS SALVA PASTISSERIA-CAFETERIA
A 106 VI D’HONOR EXP.CHARO BONILLA 567,10 €
A 107 VI D’HONOR INAGURACIÓ REFECTORI 716,90 €
A 108 SOPAR GALA LLIURAMENT PREMIS VALLDIGNA 11.299,20 €
A 109 VI D’HONOR PRESENTACIO LLIBRE VALLDIGNA 941,60 €
A 111 VI D’HONOR ACTUACIÓ CORAL DIA VALLDIGNA 543,56 €
TOT……. 14.068,36
Factures Torxes i Correfocs.

Fra 728 Cirios Felipo……………………………………….. 1.455,80
Fra 1/08 Fem Fredat………………………………………… 3.500,00
Fra 106 Simbus .Trasllat torxes…………………………… 495,00
Fra 3 Antonio Jaime Gil desmontar entaulat……………. 208,80
Fra 4 Antonio Jaime Gil portar entaulat i grua………….. 963,96
Fra Vibro-Sim grua entaulat convent 41,76

Total 6.665,32 €

Fra A/25 Maria Ortiz paella Monumental 4.012,50
Fra 5 Espectasculos Antartida taules i catires paella gegant 1.160,00
Fra Europla castell focs 5.200,00

Total 10.372,50


Fra 11/08 Joan Josep i Escrituela festival pilota valenciana 700,00
Fra 34 Bar Escuma Vi d’honor inaguració llibre i premi fotografia 400,18
Fra 1 Bar Sagasta Dinar dia Valldigna 914,10
Fra 2 i 3 Escola dolçaina i tabalet Valldigna 283,00 i 566
Fra cor de cambra 15 de Març inaguració refectori 750
Fra 54 i 55 Los cuatro de la tribu Tribupark 900,00 i 500,01
Fra 24 Troyano SG auxiliars de seguretat 1.336,32
Fra actuació Zeppelín Band 2.100,00

Total 8.449,61


Fra 2 Balconet Mercat mediaval 10.672,00
Fra actuació orquestra Limite 5.000,00

Total 15.672,00

ORQUESTRA VALLDIGNA 0,00 €

JOCS TRADICIONALS 0,00 €
EL MATEIX 0 € , QUE ELS QUE NO ANEM NI A VINS D’HONOR, SOPARS DE GALA, DINARS DE LA VALLDIGNA,PRESENTACIONS DE LLIBRES I EL QUE CAIGA.

D’AQUESTES ACTIVITATS HI HAURIA QUE FERNE MES.

A VORE SI AQUEST ANY ELS NOSTRES REPRESENTANS TENEN EL QUE HI HA QUE TINDRE PER A DONAR A CONEIXER LES DESPESES DEL DIA DE LA VALLDIGNA.

Anonimus ha dit...

Simplement. Per que fa i pel gasto que comporta, caldria que la Mancomunitat de la Valldigna desapareguera.