L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 25 de març del 2009

L'informe Auxen sobre l'urbanisme valencià al Parlament Europeu

Avui dijous, 26 de maç, el parlament d’Estrasburg vota l’informe de la diputada danesa Margret Auken sobre els abusos urbanístics a Espanya. Hi ha polèmica al voltant, perquè tant el PP com el Partit Socialista Europeu volen boicotejar l’informe i que quede en paper mullat.
El PP i PSE europeus decidiren fa unes setmanes no tractar el tema com a prioritari en la Conferència de Presidents de grups parlamentaris. Per tant, hi mancarà el debat i es podran presentar resolucions alternatives per part dels dos grups del PP i PSE.
Una mostra del boicot que s’està fent a l’informe Auken és el no voler que es debata en el ple, que se suma a la pressió a què estan sotmesos els diputats europeus per part dels diputats espanyols perquè voten en contra de l’informe.
El Comité de Peticions és l’únic del Parlament Europeu on tots elc ciutadans podem portar les nostres queixes i peticions, l’únic lloc on la nostra veu és escoltada. Totes les denúncies i peticions d’entitats, associacions i particulars d’Espanya contra els abusos urbanístics derivats dels PAIs, sobre tot els del País Valencià, están arreplegats a l’informe Auken. Les peticions poden quedar en un “no res” pel pacte PP-PSOE amb la qual cosa seria també paper mullat el dret de petició que tenim els ciutadans.

A la foto d'El Mundo que usem per il·lustrar la noticia reproduïm un mapa del País Valencià on es detallen els pobles que tenen pendent PAIs i no tenen assegurada l’aigua potable per a ells. Tavernes apareix subratllat en negre i amb 15 PAIs previstos en el terme.
Atenció: El subratllat en negre de Tavernes no és nostre. I el número 15 fa referencia a què, legalment, cada sector de la platja (el sector 12, el 13, el 17, etc.) és realment un Pla Actuació Integrada (PAI) i s’unirien al dos PAIs de Fontetes i Marjaletes, en el casc urbà i els dos PAIs de Bancaixa i Massalari.
Com tots sabeu, tant el Col·legi d’Arquitectes com la Confederació Hidrogràfica varen deixar ben clar fa uns anys que Tavernes no disposa d’aigua potable suficient per atendre tot aquest desenrotllament urbanístic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo, de vosaltres, aniria pensant en canviar el nom del poble....Tavernes de la Paidigna estaria bé...o millor encara , de la Paindigna.
En una paraula...indignitat a la fins ara Valldigna.

Vitality ha dit...

Caldria explicar a la gent que de les promeses electorals del PP sobre el PAI, res de res.
A qui volen seguir enganyant els qui, de tant en tant, ixen als diaris parlant de la Nova depuradora per al PAI o de que el PAI continua amb la seua tramitació?.
Però les properes eleccions tornaran a ser "les eleccions del PAI (II)" (bon nom per a una pel·lícula d'animalades)