L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 23 de març del 2009

De bruses de regidors i exalcaldes

No sembla que siga gens correcte que els regidors del PP es posen l'escut del poble en les seues bruses falleres quan van a la festa i participen a títol personal, com qualsevol veí. Res a dir quan representen l’ajuntament en una acte oficial.
Un partit polític no ha d'apropiar-se de la simbologia local que és de tots i, per tant, si així ho creuen convenient, es pot fer una brusa amb el símbol del seu partit, però no usar l’escut del poble quan participa de les activitats falleres com a un faller més, a títol personal.
I encara més: també ha lluït la brusa amb l'escut de l’ajuntament el exalcalde, Eugenio Pérez. I això ha fet sorgir comentaris: Manolo Vidal serà l'alcalde, però sembla ser que qui mana i molt és Eugenio Pérez. I eixos comentaris no li convenen al nostre alcalde. I no cal ni explicar perquè.
A principi de legislatura, es parlava i molt, de les seues visites i reunions a l'ajuntament, però això és normal i justificat: sempre hi ha coses que li hauria d'explicar al seu successor.
Però que a falles un exalcalde es pose a la brusa l'escut del poble com si fos l'autoritat, la veritat ¿què voleu us diga? A no ser que haja estat nomenat alcalde perpetu i no ens hem assabentat. Perquè segur, segur, que pot comprar-se un brusa nova i sense l’escut del poble.


13 comentaris:

Anònim ha dit...

No veig perquè un vehí de Tavernes no pot usar l'escut del seu poble a la brusa. Potser no et semble gens correcte a tu, però estan en tot el seu dret de posar-se a la brusa el escut que vullguen. Hi ha gent sense carrecs municipals que també duia l'escut del poble a la seua brusa. De veres, si la teua única preocupació es buscar-li la part oscura a la simbología que cadascú duu a la seua brusa, t'enveje.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens envege que vosté sap perfectament que tenim altres preocupacions.
Ens hem limitat a fer-nos ressó d'un comentari (gràcies a l'autor) que pensem és encertat.
La gent de la Cotorra considera que els símbols oficials del poble, de la Comunitat o d'Espanya mereixen un mínim respecte en el seu ús i s'han de reservar-se per a qüestions oficials, que això demanem als regidors.
Problema a banda és que Tavernes no haja encara - que sapiguem- redactat unes normes o ordenances dels símbols oficials regulant-ne l'ús per particulars, entitats o associacions.
I això que diu vosté "estan en tot el seu dret de posar-se l'escut que vulguen" ¿està vosté segur que és així legalment? Nosaltres no ho tenim tan clar.

Anònim ha dit...

cuando un equipo de futbol se pone la bandera de españa, cuando se pone la senyera en los actos, cuando se pone el escudo del barça, esta mal puesto....cada uno que se ponga lo que quiera que estamos es un pais libre-

Anònim ha dit...

Bravo, Paco.
En les pròximes falles en la teua blusa o demà si vols, per no esperar tant, en la camisa el bordes l'escut de la Guàrdia Civil o de la Policia Local i ves amb ella pel poble.
Estàs en el teu dret has dit. Ja ens diràs.

Anònim ha dit...

Jo crec que Paco no ho entés. jo crec que La Cotorra no vol dir un escut menut com un pin de falla sinó que parla de l'escut gran, com el que tenen per dir de quina falla son. A mi tampoc em pareix be que porten l'escut del poble com si l'ajuntament fora una falla i quan ells estaven allí divertint-se com un qualsevol i no fent faena de l'ajuntament.
Lo menos que es pot demanar als concejals es respete als simbols de Tavernes i no portar-los en la brusa per anar a pasar's-ho be.

Anònim ha dit...

No m'imagine a Villa jugant amb els seus amics un partit en les vacances i fer-ho amb la samarreta d'Espanya. I podria segons alguns.
I que jo sàpia, el Barça és més que un club però no una institució oficial. I es parla d'institucions oficials, com és l'Ajuntament.
Quan a un acte es posa per presidir-lo la senyera, la bandera nacional, l'escut del poble o quin siga, i s'interpreta un himne es fa atenent al seu caràcter representatiu. Segur que ningú l'escolta com escolta una cançó de U2, Led Zeppelin o Mana.
Em pense que hi ha interés en no voler entendre que La Cotorra parla de la dualitat d'algunes persones que poden usar en algunes circunstancies un símbol oficial per ser regidors i després s'aprofiten i l'usen també com a particulars.
Per posar un exemple: el policia que per raons del servici entra a un espectacle sense pagar i després vol entrar de gorra quan no está de servici. I no parlem ja de l'antgerior alcalde, que vulgam o no, no és autoritat.

Anònim ha dit...

Lo de Eugenio no es mereix més paraules, lamentable.
A mi me consta q els del PP s'han fet la blusa perque els ha donat la gana, pasantse pel forro l'oficialitat de l'escut.
S'imagineu com haguera reaccionat el PP i Manolet si ho haguera fet algun regidor de l'oposició????
Mare meua, s'havera armat la de san quintín però está vist q estos del PP poden fer lo que els dona la gana. Sempre estará ben vist pel populacho si ho fa el PP.
Jo heu tinc clar, vaig a penjar-me del balcó de ma casa l'escut de l'Ajuntament, el de la guardia civil, proteccio civil, poli local i nacional.Y punto pelota.
LO QUE ESTÁ CLAR QUE EL PP VOL DONAR UN MISSATGE SUBLIMINAL AL CIUTADÁ, ASSOCIAR PP I AJUNTAMENT.
QUI ENTENGA DE MARKETING SEGUR Q MENTÉN.

Anònim ha dit...

El que és ridícul és veure el portaveu del BLOC de cercavila amb la resta de la corporació i portant el pin del BLOC en la seua brusa.
No sap este senyor que va de cercavila en representació de l'Ajuntament?
Que haguera passat si el PP i el PSOE hagueren donat els premis de la falles amb el seu logotip en la brusa?
Que haguera dit esta Cotorra?
Este blog aplica la llei de l'embut.

Anònim ha dit...

Anem a vore. El senyor Jordi Juan ¿per què anava de cercavila? Per què és regidor.
¿I de quin partit? Del Bloc.
Per tant, ¿on està la ridiculesa? ¿És ridicul que un regidor duga un pin del seu partit al costat dels altres que portava, i que vosté no els diu?
Un pin que al cap i a la fi representa la població que l'ha votat ¿això és ridicul? ¿Són ridiculs els votans del Bloc? I dur ltres pins ¿no és ridícul?
El que és rídicul i lamantable i diu molt a les clares quines són les teues intencions és el que tu fas: desviar el tema.
Tu ho dius: portava un pin, i ací tot el temps estem parlant no de pins, sino d'un escut de gran com la mà, l'escut del poble, usat per membres de la corporació a la lleuguera en activitats i festes falleres on no estaven com a membres de la corporació.
I tu això ho desvies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La gent de La Cotorra estem per la llibertat d'expressió i pel dret dels ciutadans a la informació. No hem usat mai ni usarem la llei de l'embut.
Això si, no publicarem comentaris ofensius o sobre la vida privada de personatges públics.

Nosaltres pensem que ho hem deixat ben clar: ús de l'escut de Tavernes i en nom de l'Ajuntament de Tavernes.
Un escut usat per regidors en activitats privades i personals i no com a membres de la corporació.

Anònim ha dit...

Això és el que haurien de fer els del PP, posar-se un pin del PP i deixar l'escut de l'Ajuntament.
Segur q Jordi ho va fer pa vore si els de PP es donaven compte de que la seua actitud no era molt normal.

Anònim ha dit...

Pense que no s'ha aprofundit en el "quid" de la qüestió.

No es tracta de si tenen dret o no de portar l'escut de Tavernes, es tracta d'apropiar-se d'un símbol per traure-li rendiment polític.

D'això en sap molt el PP, si els sents parlar son els més valencians del món però a l'hora de la veritat a Madrid voten a favor de tot un seguit de lleis en contra dels drets i dels interesos dels valencians.

No ens enganyem la política del PP és màrketing pur i dur, l'escut de Tavernes, la Senyera i demés símbols els utilitzen a la seua conveniència.

Pero jo voldria remarcar una qüestió: Qui ha pagat eixes bruses "oficials"?

Volem vore les factures!

Perque si les ha pagat l'Ajuntament serà per a que els concejals les porten als actes oficials.

És com l'uniforme de policía o de guardia civil, si no estàs de servici, no duus l'uniforme.

Em pareix molt fort que hi haja qui duga la brusa (pagada per l'ajuntament) fins i tot de pijama per si de cas pot traure algun vot més.

Anònim ha dit...

Vos en adoneu com l'únic que ven és el "amarillismo"?

Amb la quantitat d'informació interessant que s'esforça a publicar la Cotorra i... Quants comentaris es mereix?.... la solució és cap.

Ara apareix la favada de la brusa i tots com a bojos a enviar comentaris.