L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 25 de març del 2009

Crisi, crisi, crisi...

La crisi de la construcció es nota i afecta a activitats que ni les pensem, com és el cas de la venta de gasolina. Les gasolineres han vist disminuir la compra de benzina per a maquinària del sector de la rajola i les Tavernes no són excepció. Ens diuen que una, davall la caiguda de venta, planteja fer reducció de plantilla i dos treballadors, dels antics, poden anar a l’atur.
Ací al País Valencià no hem sabut diversificar, i ara que la rajola està per terra ho paguen tots. ¿Sabeu que l’economia valenciana va ser la més ruinosa d'Espanya l’any passat, el 2008?. Per molt que Paco “Traje” i Canal 9 ens conten milongues.
El sector de la taronja no es lliura tampoc. Alguns llauradors se les voran negres per cobrar les taronges, si les cobren. Ens conten que “Franch” ha fet suspensió i que altres tenen el pagament molt malament.
I es mira de reüll el preu que grans superficies i supermercats paguen als comerços proveidors. Ens expliquen que estem comprant al supermercat les taronges a 50 cèntims el kilo, però el supermercat té un guany de 20 cèntims. Això vol dir que el comerç només rep uns 4 euros per arroba ja comercialitzada. I si les coses són així ¿a quin preu l’han de pagar en el camp?
Alguns comerços enguany no compensen ni els costos… i de rebot a pagar-ho l’agricultor, que es pot quedar sense cobrar. I mentrestant, la nostra Generalitat amb totes les competències en el sector agrari ¿Què ha fet i fa per l’agricultura i pel sector de la taronja?