L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 27 de març del 2009

¿Adéu als PAIs?

El ple del Parlament Europeu va aprovar ahir dijous i per una àmplia majoria de 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions un informe que demana congelar els fons comunitaris per a Espanya si no es resolen els abusos urbanístics denunciats a Brussel·les pels ciutadans.
L'informe comptava amb l'oposició de socialistes i populars espanyols, que no van aconseguir convéncer els eurodiputats dels seus propis partits perquè votaren en contra. És la tercera vegada que el ple de l'EuroCambra denúncia els abusos urbanístics a Espanya. La primera va ser al desembre del 2005 i la segona al juny del 2007.
La resolució demana suspendre i revisar tots els nous plans urbanístics a Espanya que no respecten el medi ambient i no garantisquen el dret a la propietat. També anul·lar els desenvolupaments urbanístics en curs que no s'ajusten a la legislació comunitària. La resolució denúncia que els drets de propietat no estan protegits per la legislació espanyola i que el sistema judicial espanyol no dóna respostes als casos d'abusos.
L'informe Auken afirma que "totes les administracions -central, autonòmica i locals- són responsables d'haver posat en marxa un model de desenvolupament insostenible, que ha tingut gravíssimes conseqüències, per descomptat mediambientals i, a més, socials i econòmiques".
L'informe critica a més que les autoritats judicials espanyoles "no estan degudament preparades" per a tractar els casos d'abusos urbanístics, que els tramiten amb massa lentitud i que "les sentències dictades en molts d'aquests casos no poden executar-se de manera que compensen les víctimes de tals abusos".
Per a fer front a aquests problemes, l'Eurocambra "demana a les autoritats espanyoles que es deroguen totes les figures legals que afavoreixen l'especulació, principalment l'agent urbanitzador".
El Govern Valencia seria el màxim responsable de la condemna perquè en el seu origen les crítiques del Parlament Europeu es van centrar en la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística (la LRAU valenciana) i la seua successora, la Llei Urbanística Valenciana (LUV). Les dues lleis es troben davant del Tribunal de Justícia de Luxemburg per incomplir la legislació europea sobre contractes públics.
Podeu llegir l’informe Auken complet a:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Destacar que el PP va votar en contra i el PSOE es va abstenir.

Anònim ha dit...

Valleros, a vore si desperteu del “somni” amb que vos ha hipnotitzat els del PP i els de l’associació “Per la Vall del Mar”.
Manolo, vosaltres continueu igual, que amb 1 poc de sort, i segons el que apareix a la imatge de baix (noticia del 25/03/09, L'informe Auken sobre l'urbanisme valencià al Parlament Europeu) en compter de continuar dient mentides als valleros i aprofitar-se de la ignorància del poble, igual acabeu en algun lloc on ja no podeu dir-ne mes.

Anònim ha dit...

ERGO PSOE=PP