L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 3 de febrer del 2017

3 milions de danys ha causat el temporal a la nostra platja



Els tècnics de l’Ajuntament de Tavernes han valorat en 3 milions d’euros els danys que ha provocat el temporal de pluja i vent, amb una forta maror sobre la costa, a les nostres platges, segons ha informat a la premsa la regidora responsable de l’àrea de manteniment, Llum Sansaloni, de Compromís. Aquests tres milions suposen els danys efectuats a totes les infraestructures, a més del valor de reparacions, neteja i reposició.

El temporal, com ací hem explicat des del primer moment, va afectar principalment al cordó dunar de la platja de la Goleta i derivats de la intrusió marina derivada, a l’arrossegament d’arena pel fort vendaval que patirem durant dies i que va omplir els carrers de la Goleta, carrers d’accessos a les platges i l’Avinguda de la Marina, principalment, sense oblidar l’afecció del canal de defensa així com al sistema de comportes, que van quedar bloquejades per l’embat del mar i l'acumulació d’arena. 



A més, no hem d’oblidar els danys pel fort vent i pluja en camins rurals, la senyalització del poble i terme o espais públics i edificis com el cementeri, o infraestructures com jocs infantils, passarel·les, dutxes i rentapeus en les platges, i altres elements diversos tant a propietats municipals com a privades.

A més a més, caldrà afegir els costos derivats de la reposició de l’arena per tornar a deixar la Goleta en condicions.

Com ja vam avançar, l’Ajuntament no ha esperat a Costes donada la situació i des del primer moment es va dedicar a reposar el cordó dunar en previsió d’altre temporal. Va haver de contractar una màquina de major potència i braç més llarg per poder traure l’arena del canal de defensa. Els treballs en el canal s’han completat en la revisió de les comportes. 

Reparació de les comportes del canal de defensa

Encara que s’han anunciat ajudes econòmiques per a procedir a les reparacions i pal·liar els danys del temporals, l’Ajuntament ha considerat que la situació no podia esperar i des de l’endemà mateix va començar a actuar, bé amb recursos propis bé a traves de la concessionària de neteja viària, que s’ha encarregat d’eliminar l’arena dels espais públics i carrers de les platges.

La situació de les dues platges en una setmana ha gaudit d’un gran canvi a millor de com les va deixar el temporal, de tota manera queda encara molt a fer, sobre tot en les infraestructures de platja (dutxes, passarel·les, rentapreus...), que és ara un dels objectius perquè a Pasqua no quede senyal del fort temporal.