L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

diumenge, 25 d’agost del 2024

Muntanyers del Centre Excursionista pugen a Les Creus 14 litres d'aigua per donar de beure a les cabres

 

Un total de 14 litres d'aigua pujada fins a les Fontetes de Cantus serviran per apaivagar durant un temps la set de les cabres que viuen als paratges de Les Creus. Muntanyers dels Centre Excursionista han pujar avui mateix el líquid element en botelles a la vista de les quals - segons ens conten- els animals han reaccionat acostant-se esbalaïts cap a les botelles. 

 

La sequera, amb la falta d'aigua en la font, de la qual els animals es proveïen d'aigua i que roman seca, ha impulsat als muntanyers a emprendre aquesta acció que igual és determinant per salvar-los la vida davant la falta de pluges.

 

No obstant aquesta acció plausible, no podem oblidar com vam dir ahir que són animals assilvestrats, no són exemplars de la cabra muntanyesa auctòctona. Haurà de ser l'Administració competent qui estudie i decidesca finalment si cal prendre alguna mesura, però mentrestant i com ha vingut passant fins ara, són un atractiu més per als excursionistes que pugen a Les Creus, i accions com la mampresa pels membres del Centre Excursionista calen ara, en ple estiu i sequera, per la seua supervivència.