L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dimecres, 21 d’agost del 2024

Els veïns es reuneixen amb el govern municipal per conéixer aspectes de les obres del carrer Nou i Cristóbal Almel·la

 
 
 
El matí del dimarts, en el saló de plens de l'Ajuntament, ha tingut lloc la reunió demanada pels veïns dels carrers Nou i Cristóbal Almel·la, per tal de tractar aspectes sobre les pròximes obres d'urbanització dels dos carrers. Per banda municipal han estat presents l'alcaldessa Lara Romero, el regidor d’Obres Públiques Josep Llàcer, de Compromís, acompanyats de l’arquitecte municipal Juan Tormo i del cap d’obra, que han detallat les obres a executar durant els 6 mesos previstos que duraran a partir de l'inici.
 
L’alcaldessa ha destacat que és una actuació que representa una gran inversió en pujar més de mig milió d'euros, i ha demanat comprensió i disculpes per les molèsties i sorolls que duran aparellades, així com la previsible interrupció temporal de subministrament d’aigua o d’accés als vehicles durant les obres que duraran uns sis mesos. 
 
 
El projecte de millora dels dos carrers va ser aprovat pel govern de Compromís en la passada legislatura en el ple d'abril del 2023, però es va eliminar  als pocs mesos del canvi de govern (ple d'agost 2023) a proposta de l'alcaldia. El passat mes d'abril, ara ja en el 2024, es tornava a presentar en el ple en un projecte que era bàsicament el mateix redactat pel govern de Compromís, i amb el mateix regidor d'Obres, Josep Llàcer, però es van incloure millores per a la séquia que travessa enterrada el carrer Nou, així com es van actualitzar els preus, amb la qual cosa va augmentar el cost inicial.
 
 
 
 
 
Llàcer explica què es farà en els carrers

El regidor d’obres públiques Josep Llàcer ha explicat una obra que coneix molt bé en ser l'iniciador com a responsable d'obres i afirmava que serà una actuació integral, amb un canvi en l'asfaltat que segons s'ha dit serà d'asfalt imprés, no llamborda, similar al que està instal·lat a la resta del centre històric. També es canviarà el sanejament, el col·lector, les escomeses i es faran noves les voreres. A més com a millora l’empresa instal·larà un pas de vianants intel·ligent a l’altura de la joieria. 

El regidor ha indicat que l’obra començarà durant la primera quinzena de setembre, però només per realitzar una senyalització de l’obra per part de l’empresa per comprovar punts conflictius o d’interés, com ara les rampes a fer per a l’accés a les diverses cotxeres. Per tant, indicava Llàcer, els veïns podran realitzar el trasllat de residència de la platja al seu domicili del poble en aquests carrers. 


 
El regidor de Compromís ha recomanat que els veïns que tinguen pendent autorització d'un nou gual ho comuniquen als tècnics abans del 15 de setembre perquè se’ls facen la rampa d’accés corresponent quan siga necessari.

Llàcer ha confirmat que l’empresa té el compromís de fer l’obra en 6 mesos, encara que tractarà d’enllestir-ho abans si és possible. En una primera fase és realitzarà l’obra integral del carrer Nou i en la segona fase la del Cristóbal Almel·la. 
 
 
 
La part tècnica de l'obra explicada per l'arquitecte municipal

L'arquitecte municipal Juan Tormo ha detallat la part més tècnica del projecte,  amb unes obres adjudicades a una empresa de Madrid amb delegació a València. Els detalls i la programació detallada de com aniran les obres en els pròxims mesos es concretaran en la primera reunió de coordinació entre els tècnics de l’ajuntament i els de l’empresa que es farà a principis de la setmana que ve.

L’obra integral d’aquests dos carrers inclou la renovació de les voreres amb la millora de l’accessibilitat d’acord amb la legislació vigent, la substitució de la xarxa d’aigua potable, el clavegueram, la base i subbase dels carrers. S’instal·laran, a més una canalització per telecomunicacions. 
 


També s'ha pogut saber el greu problema de contaminació que té el subsol dels carrers que mai s’ha sanejat d'ençà que es fer als anys 50 del segle passat, amb una séquia reblida de material i que ja no tenia ús.  S’afegirà arbrat, amb 7 escocells per banda de carrer, es respectaran els aparcaments de discapacitats i haurà zona de càrrega i descàrrega. 

Per normativa europea les voreres tindran 1,80 m d’amplada (ara en tenen 1,70 m) en el carrer Nou. La zona de trànsit del carrer tindrà 3,50 metres d’amplada. Al carrer Cristóbal Almel·la la zona de trànsit, evidentment, serà més estreta, d’uns 3,10 m. En aquest carrer, com passa ara, no es podrà estacionar. Aquest espai de trànsit és suficient per que passen els cotxes i el camió del fem. 
 
 


Les preguntes dels veïns

Les preguntes després de les intervencions  han servit per saber que en cas de talls provisionals d’aigua la direcció d’obra avisarà amb temps i serà temporals, mentre s'anul·le la connexió d’aigua antiga i es posa la nova.

La preocupació pel problema de l’accés a les cotxeres amb gual ha estat general. La quota a pagar a l’any podria ser reduïda per no poder entrar si es reclama. També es va demanar que al pàrquing municipal es reservaren algunes places pels afectats per les obres però el regidor Llàcer ha recordat que l’ordenança del pàrquing no ho contempla, legalment no és possible.

L’arquitecte municipal ha tancat el torn de respostes preguntes instant al veïnat a consultar el projecte complet a la plataforma de contractació de l’estat o al departament tècnic al segon pis de l’ajuntament. 
 
 
Publicada originalment el 20/08 a les 20:01 hores