L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dissabte, 3 d’agost del 2024

35a Volta a peu de la platja: gran exit d'organització i molt bona participació de corredors/es en la cursa

Abdelali Razyn, amb un temps de 23 minuts i 51 segons, es va proclamar ahir campió  de la "35a Volta a Peu de la Platja de Taveres" establida com es tradicional sobre la distància de 8.000 m.  i que servia per commemorar el 40 aniversari del C.A.Valldigna, club organitzador. En dones la guanyadora va ser Maria del Pilar Vázquez Monzó, amb un temps de29 minuts i 2 segons.

La fotografia que obri aquesta informació és la eixida, uns segons després del tret per començar la prova, en la qual van haver 1012 corredors participants (inscrits foren 1.014, 769 homes i 245 dones) dels quals arribaren a la meta 937.

Els nervis a 30 segons del tret d'eixida

La 35a edició de la Volta a Peu a la platja va tindre un bon èxit d'organització i de participació, superant a poc a poc l'abaixada de després de la pandèmia, però sense arribar a eixos 1.500 màxims possibles inscrits que permetia l'organització.

Molts clubs valencians i altres de la resta de l'estat donaren llum i color a una volta que, com sempre ha atret l'atenció de tots els estiuejants, que han aplaudit i animat els mil corredors i corredores que desafiant la calor hi participaven.

I com no, i com és habitual, animació ja abans de l'inici de la prova i en tot el temps del recorregut a càrrec de la batucada "Vall Tu-ka", però més animació encara amb el relat de Joanba Mifsud de tot el que s'esdevenia al llarg del recorregut i en el punt de meta.

I perquè tot fóra possible, la col·laboració impagable de 150 voluntaris, Protecció Civil, Policia Local amb el seu dron vigilant la prova i prevenint qualsevol problema, els serveis mèdics a punt per solucionar qualsevol incidència de salut i l'esforç tècnic i tecnològic de l'empresa local Wifilins en transmetre la cursa. La cursa a peu compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, de l'empresa Embalc Pack i Farmacia Escrivà, entre altres.

Les autoritats local foren els encarregats de lliurar els trofeus i premis als distints guanyadors segons categories i modalitats.

Els tres primers classificats homes enfilen els 100 últims metres per a la meta

Una xifra bona de participants, però lluny del record d'altres edicions

Una xifra de mil participants sembla bastant bona per a un esdeveniment com el d'ahir, però no es pot vendre, i ja hi ha qui ho ha fet,  com una xifra de record perquè hi ha moltes edicions que el nombre de participants ha estat molt superior. Només cal recordar els anys de la corredora Marta Fernàndez, tot un reclam per a la participació en la volta a peu.

Eixida any 2011, l'any del record

En base a les xifres que en el seu dia va donar l'organització, i que sempre podem dir son aproximades per les baixes d'últim moment, o per la gent que "es colava" i corria sense dorsal i pot inclús augmentar la xifra, recordem per exemple la que potser haja estat la més multitudinària i el record de la prova, la del 2011, amb vora 1.500 participants segons l'organització, i que va ser la cursa dels polítics en participar l'alcalde Jordi Joan, el tinent alcalde Víctor Borras i el regidor Evarist Sansaloni i,  mira per on, el primer classificat del club va ser l'actual regidor Juan Bautista Talens amb un temps de 29 minuts i 46 segons.  El record de participació el segueixen els anys any 2013 i 2012 amb 1.300 i 1.200 corredors/es respectivament.

Any 2011: També record de polítics participant en la cursa

També molt nombrosa va ser la participació, superant la d'enguany per poc, dels anys 2019, 2016 i 2014 amb 1.085, 1.284 i 1.244 participants, mentre la més fluixa abans de la pandèmia va ser la del 2018, que amb 950, no va arribar al millar.