L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 12 d’agost del 2022

Vols mantindre la casa fresca a l'estiu? Uns quants trucs i consells fàcils i senzills


Arriben els mesos de l'estiu i la calor, i més ara quan any rere any les onades de calor són més fortes i insuportables, cal refredar i ventilar la casa si no volem vore-la convertida en un forn. Us deixem un conjunt de consells i trucs per aconseguir-ho.

1. Si no eres a casa, tanca les finestres i abaixa persianes

Quan marxem de casa, sobretot si ho fem durant el dia, el millor  és tancar finestres i abaixar persianes perquè la calor de l’exterior no entre dins de casa. Així aconseguirem mantindre una temperatura interior estable i aïllada de la xafogor de l’exterior. 

La clau del  truc és impedir que l’aire calent de l’exterior entre i així, quan tornes, la casa no estiga més calenta del que estava. I per obrir finestres i apujar persianes, el millor és fer-ho a poqueta nit o de bon mati.

2. No tanques les portes de les habitacions

A l’hivern cal tancar les portes de les habitacions per mantindre l’escalfor, però a  l'estiu passa al contrari: no tanques les portes de les habitacions. L’aire ha de córrer, sobretot, si fas servir ventiladors a les habitacions. I és que l'aire creuat sempre és efectiu per reduir la temperatura a la llar. 

I faràs igual quan obres les finestres de casa al matí o a boqueta nit per abaixar la temperatura de l'interior. Deixar obertes les portes facilita que l'aire circule per tots els racons i la casa es refrescarà més prompte.

3. No encengues llums i electrodomèstics innecessaris

Encendre llums quan realment no és necessari és un dels errors més freqüents que cometem. Els llums de casa com els electrodomèstics són fonts de calor i és aconsellable tindre encesos els precisos i prou. .

Cal recordar que els aparells en mode Stand By també emeten calor. Es per això que és recomanable desendollar tots els electrodomèstics que no fem servir.

4. Encén l’extractor quan cuines

Si cuines, és important fer servir l’extractor, perquè la campana absorbirà la calor que genere els fogons o la vitroceràmica. Si tens vitroceràmica, aquest consell  té més sentit, perquè la campana extractora aconsegueix desfer-se de la calor residual que perdura després de fer-la servir.

5. Refresca el terra de la casa

Tot i que tingues la casa neta i polida, remullar el pis és un bon mètode per refredar la temperatura interior: l'aigua quan s'evapora agafa calor i refreda la casa i/o les habitacions.

Extracte d'un article del Nacional.cat