L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 19 d’agost del 2022

Tot el que cal saber sobre els abonaments gratuïts de RENFE que entren en vigor l'1 de setembre



El BOE ha publicat les condicions per als abonaments gratuïts de Rodalia i mitja distància. O siga seran gratuïts:

- Títol de multiviatge de Rodalia:, amb els quals es podrà viatjar il·limitadament durant quatre mesos. En el moment de compra, s’haurà d’abonar una fiança de 10 euros.

- Títol multiviatge de mitja distància: viatges il·limitats i amb una validesa de quatre mesos. S’haurà d’abonar una fiança de 20 euros.

La mesura entrarà en vigor el dia 1 de setembre i durarà fins el 31 de desembre.  Durant aquest període, Renfe suspendrà la venda de tots els títols de més d’un viatge i abonaments habituals i solament es podran comprar els bitllets d’anada i els d’anada i tornada amb unes tarifes habituals.

Línies de Renfe gratuïtes

Al País Valencià se’n beneficiaran les sis línies de rodalia de València i el servei de mitja distància. Les línies incloses són:

     Serveis de la rodalia de València: C-1 (València – Gandia), C-2 (València – Xàtiva – Moixent), C-3 (València – Bunyol – Utiel), C-4 (Sant Isidre – Xirivella-l’Alter), C-5 (València – Caudiel) i C-6 (València – Castelló).

    Serveis de mitja distància: ER02 (Castelló – Vinaròs), 43 (Alacant –Múrcia — Llorca), 44 (València – Cartagena), 45 (Alacant – Ciudad Real), 46 (València – Alcázar de San Juan), 47 (València – Xàtiva – Alcoi), 48 (València – Conca – Madrid), 49 (València – Osca), 50 (València – Tortosa) i 61 (Alacant – Tortosa).

 

 

Així funcionen els bitllets gratuïts

Renfe ha habilitat al seu web un portal per sol·licitar els bitllets de tren subjectes a la rebaixa. El portal garanteix obtenir els títols amb antelació i ja va començar a operar dilluns, 8 d’agost. Cal tindre en compte que fins al dimecres que ve, 24 d’agost, NO es podrán adquirir a través de l’aplicació de Renfe Rodalies, el web de la companyia, les màquines d’autovenda o les taquilles de les estacions.

Els usuaris que compren els bitllets telemàticament en el portal rebran un codi QR que després els servirà per accedir a les estacions o per obtenir el bitllet físic. L’abonament serà personal amb el DNI o telèfon mòbil del viatger.

Com hem dit, els  títols de multiviatge de Rodalia, impliquen que els usuaris paguen un dipòsit de deu euros que es tornarà acabat aquest període si han fet almenys setze viatges. El dipòsit es retornarà automàticament si s’ha fet amb targeta de crèdit i s’haurà de sol·licitar si es paga en efectiu.

El títol amb viatges il·limitats per a mitja distància implica deixar un dipòsit de vint euros, que també es tornaran si s’han fet setze viatges fins a final d’any.

Elaboració resum d'un article de vilaweb.cat