L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 d’agost del 2022

Salut Pública inicia una campanya de prevència de càncer de còlon a Tavernes, Benifairó i Simat.


El Centre de Salut Pública de Gandia continua el programa de Prevenció de Càncer Colorectal (PPCCR) i convida a partir d'aquesta setmana a 5.430 persones d'entre 50 i 69 anys de la zona bàsica de salut de Tavernes, que abraça la nostra localitat i les de Simat i Benifairó.

El centre de Salut Pública recorda la importància de participar en aquest programa de triatge que té com a finalitat detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

El programa permet la detecció i tractament de pòlips de còlon. Aquests tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps poden esdevindre malignes i donar lloc a lesions canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

Sanitat Pública remetrà un kit per a la presa de mostra al domicili dels usuaris que han acceptat participar. A les persones que presenten una prova positiva de sang oculta en femta se'ls ofereix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia, per a completar l'estudi.

El programa es coordina des del Centre de Salut Pública de Gandia i  hi participen gran nombre de professionals de l'àmbit sanitari, tant dels equips d'Atenció Primària com dels serveis de Laboratori, Admissió, Medicina Digestiva, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Radiodiagnòstic de l'Hospital Universitari Francesc de Borja. 

Basat en la nota (traduïda del castellà) del  Departament de Gandia