L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 24 d’agost del 2022

Avui s'ha posat en funcionament la platja accessible de la Goleta, traslladada front al Parc del Nord per problemes d'arena en l'altra ubicació


Avui dimecres ha començat a donar servei la nova platja accessible ubicada en la platja de la Goleta, en concret en la zona del Parc del Nord front a les pistes esportives. Els problemes que pateixen les platges de Tavernes, amb una forta regressió marina, va obligar el passat dilluns a traslladar aquesta platja accessible des del lloc on ha estat ubicada al llarg de tot l'estiu fins a la ubicació actual, per tal de poder continuar prestant el servei el temps que queda d'estiu.

 

Les ones havien engolit part de l'arena de l'anterior ubicació de la platja accessible de la Goleta, i per tal de buscar la màxima seguretat als usuaris, l'Ajuntament va prendre dilluns la decisió d'efectuar de manera urgent el trasllat, cosa que s'ha efectuat amb total rapidesa pels empleats municipals de la brigada, de manera que avui es presta el servei amb total normalitat.

Cal remarcar que, com l'Ajuntament no té les competències en platges, per a poder dur a cap eixe canvi, es va demanar un permís especial d'urgència a Demarcació de Costes, la qual eixe mateix dia atorgava l'autorització del trasllat. Recordem que l'emplaçament de les platges accessibles, talment com els "quiosquets de platja" han de ser autoritzats per Costes, que aprova la ubicació i en quines condicions es pot realitzar. 

 

Sobre tot aquest assumpte, el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís, ha  recordat que l'Ajuntament ha traslladat a Costes en distintes ocasions "la preocupació del consistori per la continua erosió de les platges en aquest estiu, i que la situació podia finalment afectar a un servei imprescindible per a Tavernes i els estadants en la platja com es comptar amb un bon servei de bany adaptat per a les persones amb dificultats de mobilitat".

 

La platja accessible de la Goleta s'ha instal·lat ja vora al canal de separació de Cullera, en una zona amb major quantitat d'arena, més plana per evitar els problemes d'entrar en l'aigua en zona de desnivells, i tant com permeten vore les fotografies s'ha disposat dels corresponent vàters i lavabos accessibles, zona d'ombra  i unes amples passarel·les que faciliten l'arribada a les instal·lacions i a la mar.