L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 d’agost del 2022

L'ORATGE: Canvi a partir d'avui amb possibles pluges i tronades

Sembla ser que s’acosta un canvi a l’oratge i que partir d'avui dijous ens esperen dies de pluja i tempestes. Tot i això, en aquesta setmana les nits tropicals que estem vivint duraran uns dies més,  però la previsió parla també de dies mes frescos amb baixada dels 30º C, cosa que no s’ha donat pràcticament en els darrers mesos.

Tot això ho preveu AEMET (Agència Estatal de Meteorologia) que activarà la situació de preemergència per a avui dijous, avisant de possibles pluges al territori valencià de fins a 20 litres en una hora, per a tornar-la a activar divendres l’alerta groga per pluges i tronades que poden dur pedra. 


 

Eixa situació ens ve determinada per una DANA que creuarà el nostre territori a partir d’avui (vore el vídeo dalt de l'evolució els pròxims dies)  i darrere porta aire fred en altura i provocarà inestabilitat en forma de tronades que, segons els punts geogràfics, poden ser fortes, més que res a les comarques de l’interior de Castelló i València, i seria divendres i dissabte quan pot causar més problemes, sobre tot entre la vesprada de divendres i la matinada de dissabte, quan ens creuarà la DANA per damunt.

 

 

No obstant cal dir que sempre hi ha un grau d’incertesa i més amb previsions a 48-72 hores perquè un canvi petit en la situació meteorològica pot causar pronòstics distints quan a pluges i zones afectades. De tota manera, ja hi ha models que indiquen – com ja hem dit- pluges destacades puntuals al País Valencià i Balears, on el potencial de pluja pot ser molt alt per la temperatura de la mar que en superfície està al voltant de 30ºC.

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.