L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dissabte, 29 de maig del 2021

Clausura de l'any acadèmic del Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) entre el 4 i el 6 de juny. Obertes les inscripcions als actes



El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) ofereix del 4 al 6 de juny la clausura d'un any acadèmic que, si bé ha estat marcat per la pandèmia, a través del seu programa  ha aconseguit l'oportunitat que ofereix la crisi per a obrir les seues portes més enllà de València, Espanya i Europa. Serà una fi de curs amb Patrimoni, cultura, formació i turisme en plena vall, en un enclavament tan impactant com el Reial Monestir de Santa María de Valldigna.
 

Samira Kadiri el dissabte dia 5

 

 El CIMM es prepara per a aquests tres dies plens d'activitat, concretament el 4, 5 i 6 de juny, que comptaran amb el concert de Eloqventia en la primera jornada; Samira Kadiri en el Monestir de la Valldigna durant el dissabte i un concert a càrrec del propi alumnat del curs 2020/2021 al costat dels seus professors, el diumenge com a colofó del programa. En l'apartat formatiu, destaca l'àmplia oferta de tallers recollits dins d'un Seminari de Música Medieval que ofereix classes intensives de caràcter gratuït a l'alumnat prèviament inscrit.

Eloqvuentia el divendres dia 4 de juny
 

Les inscripcions ja estan obertes. Totes les activitats són d'accés lliure amb reserva prèvia i places limitades. Per a assistir a un curs és necessari confirmar mitjançant telèfon 678 066 063 o en el correu electrònic: info@cimmvalldigna.org.

Balanç acadèmic

Com a balanç de l'any acadèmic direm que s'ha saldat amb mig miler d'alumnes que han assistit a classes d'arpa, cant medieval, vents de llengüeta doble, zanfona, simfonia i organistrum, o cant gregorià amb músics referents de cadascuna d'aquestes especialitats, constatant l'interés que les activitats han generat. 

La internacionalització del centre és una realitat, amb l'assistència de nombrós alumnat de tot el món. “La matriculació s'ha duplicat en aquest curs, comptant amb un 46% de matrícules estrangeres enfront del 54% nacionals. Els països que han aportat major alumnat als cursos del CIMM procedeixen de Mèxic, Xile, Costa Rica, el Perú, Alemanya, l'Argentina i Itàlia. Estem en vies d'establir convenis amb les principals universitats i centres a Europa i Llatinoamèrica per a continuar expandint la labor i l'oferta formativa del CIMM”, assegura la directora del centre, Mara Aranda.

 La responsable ha remarcat que “tot i que la vocació del centre és internacional, seguim amb el ferm propòsit que el CIMM siga un vehicle de formació per a valencians i valencianes que estan demostrant dia a dia un interés major en la música medieval, sabent que els seus instruments tradicionals, com la dolçaina, vénen d'instruments musicals medievals i és possible interpretar aquestes músiques amb ells, la qual cosa fa que els cursos proposats, com el de vents de llengüeta doble, en siguen doblement interessants”.