L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 18 de maig del 2021

La Regidoria d'Igualtat formarà els agents de la Policia Local en violència de gènere per completar el programa VioGen

 
La regidora d'Igualtat i de la Dona, Noèlia Alberola, s'ha reunit amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, i el cap de la Policia Local, Rafa Prats, que han donat tot el seu suport a l'organització i preparació de les jornades formatives de prevenció de la violència de gènere que l'Associació Alanna impartirà al cos policial valler a principi de juny.
 
Aquestes jornades formaran 12 agents, assessorats per psicòlogues, treballadores socials, agents d'Igualtat i, també, víctimes de violència de gènere perquè escolten de primera mà els seus testimonis. Després seran altres 12 i, a poc a poc, a tota la plantilla. 
 
 

 
La regidora Noe Alberola ens ha comentat que són unes jornades prèvies a la jornada anual que organitza la Regidoria d'Igualtat en la Casa de la Cultura i on participen representants del partit judicial, sanitaris i forces de seguretat, tots implicats contra la violència de gènere.

"Són unes jornades que pretenen millorar la formació de la Policia Local, per tal que a més d'estar formada en el programa VioGen, es potencia la formació emocional per tal d'aconseguir que la relació i tracte agents-víctimes aconseguesca la màxima empatia possible. Tractarem tècniques de com s'ha d'actuar, com s'han de tractar, com han d'escoltar a les víctimes, tot amb un objectiu ben concret: reforçar l'enteniment entre els Serveis Socials i la Policia Local amb l'objectiu de millorar el servei i atenció a les persones" indicava Noe Alberola, que ha agraït la bona i total disposició del regidor Llatzer i del cap de la Policia Local per possible les jornades.

 

La finalitat és per tant millorar l'acompanyament, atenció i assessorament a les dones, xiquetes i xiquets víctimes de violència de gènere i per aconseguir-ho la Regidoria d'Igualtat compta amb la col·laboració de l'Associació Alanna, formada  per dones víctimes al costat de treballadores socials, psicòlogues que apliquen la seua experiència per millorar tot el cicle de prevenció, atenció i la part psicològica en ser la més afectada en la víctima. 

Les membres d'Alanna poden prestar una gran ajuda en aquestes jornades, perquè en tindre una actuació més propera, han arribat a una bona comprensió de com se senten en el moment de fer una denúncia, poden valorar més fàcilment tot allò que no conten en la denuncia, per tant cal conéixer tècniques per actuar oferint confiança perquè la víctima no amague fets. 

La regidora Noe Alberola ha confirmat que també hi ha pensada fer una actuació semblant amb els sanitaris del Centre de Salut vallera, seguint la col·laboració que en temps de pandèmia es va  realitzar "on line", per a la qual ja compta amb la coordinació de la cap d'infermeria Àngels Ferrero.